Snacka om att Motalakillen hade en heldag i blåsten på Linköping arena.

Två matcher, två lag, två mål och fyra poäng.

– Det får väl ändå vara ett okej facit. Men det känns fortfarande tråkigt att vi tappade med City. Vi hade behövt vinna den matchen med det läge som vi är i, sa Adam Larsson när klockan närmade sig 21.

19-åringen såg i alla fall till att det blev en bra kvällsavslutning. Efter inhoppet i Citymatchen (2–2 mot Vasalund) spelade han från start som central forward i AFK Linköpings hemmamöte med Tyresö – och med två mål var det han som avgjorde.

3–1 och tre ytterst viktiga poäng på tänkta vägen uppåt i tabellen.

– Speciellt med två matcher direkt efter varandra. Det kan vara tufft, men men man får vara proffsig och ställa upp när det behövs, sa Larsson, som är en av de unga spelare i Linköping City som även får spela för samarbetsklubben i divisionen under.

Han värvades till City inför säsongen, men har haft svårt att ta en ordinarie tröja i topplaget i ettan. Så här långt har det mestadels handlat om inhopp.

– Besviken? Nja, då får man i så fall visa sin besvikelse med att göra det riktigt bra här, sa han.

Mot Tyresö spräckte Larsson nollan efter ett försvarsmisstag före paus – och sedan utökade AFK snabbt till 3–0 (Santa Cruz och Larsson) direkt efter. Allt kändes avgjort, men gästerna reducerade och brände både straff och några vettiga lägen efter det. Bilel Ben Salah i hemmamålet svarade för flera vassa parader.

– Äh, vi slarvade lite, men det kändes ändå lugnt, sa Adam Larsson.