Larssons mål: guldstrid och VM

Mimmi Larsson har upplevt roligare fotbollsår än 2018. 2019 ska bli bättre – med Linköpings FC i guldstrid och VM-spel i sommar.

7 januari 2019 19:52

– Det är ju det man hoppas på. Det känns spännande att vara här och som ett steg uppåt i karriären. VM är ett stort mål och jag tror att jag har störst chans att nå dit med spel i LFC, sa Mimmi Larsson.

Nya anfallsstjärnan log efter avklarad första träning på Linköping arena.

Förväntansfull inför det som komma skall.

Och med lite pirr i magen.

– Jag känner många av tjejerna sedan innan, men du är alltid lite nervös när du kommer till en ny miljö och med allt vad det innebär. Så här långt har jag fått en bra bild av allt, sa 24-åringen.

Efter ett antal säsonger i bottenlaget Mallbacken flyttade Torsbytjejen (jo, det hörs på dialekten) till Eskilstuna där hon under de tre senaste åren svarat för 33 mål på 66 allsvenska matcher. Det har också räckt till en landslagsplats även om det där blivit tämligen knapert med speltid. Nu väntar närmast årets första samling till värmen i Sydafrika i nästa vecka.

Ett första och viktigt steg på vägen mot sommarens VM-fest i Frankrike.

– Det känns verkligen som man vill uppleva det och jag hade VM i bakhuvudet när jag valde klubb. Du strävar alltid efter att bli bättre och inte minst förstärka det du redan är bra på. Jag vill fortsätta att bidra med mål och poäng, men vet att jag kan mer än vad jag visade i fjol. Det var en tuff säsong på många sätt, sa Mimmi Larsson.

Formen?

– Jodå. Men vi sa det därute, det spelar ingen roll hur mycket du står på det där löpbandet, det känns ändå annorlunda när du är på planen. Men klart att du vill vara i bra form när du kommer till en ny klubb.

Efter två raka SM-guld var 2018 ett mörkt år för LFC och bland det som saknades mest var en målfarlig och djupledsgående forward. Därför värvades landslagstjejen i höstas in på ett tvåårskontrakt och på söndagen gick flyttlasset till Linköping.

– Det är fortfarande lite kaos i lägenheten, men det får man ta. Skönt att vara på plats i alla fall. Det har varit ett rätt långt uppehåll och på slutet har jag längtat mycket och varit rastlös.

För tillfället innehåller LFC-truppen bara två målvakter och femton utespelare (varav Nilla Fischer ansluter först i sommar). Överst på prioriteringslistan står, som vi berättat tidigare, att värva en mittback.

– Jag hoppas och tror att vi kan frigöra medel för att få det i lås. Man kan säga att vi haft tre spår och att två av dem fortfarande är aktuella, säger Olof Unogård.

En sak till: allsvenska Vittsjö blir troligen ny klubbadress för mittfältaren Tove Almqvist, som lämnar LFC.

Fakta

Här är LFC-truppen – just nu:

Målvakter: Emma Holmgren (ny, från Hammarby), Matilda Haglund. Hilda Carlén kommer eventuellt i sommar.

Backar: Linn Bogren, Lisa Lantz, Elin Landström, Wilma Thörnqvist, Anna Oscarsson, Anna Rakel Petursdottir (ny, från Thor/KA). Nilla Fischer (ny, från Wolfsburg) kommer i sommar.

Mittfältare/forwards: Lina Hurtig, Emma Lennartsson, Mimmi Larsson (ny, från Eskilstuna), Frida Maanum, Filippa Angeldahl, Dajan Hashemi, Kosovare Asllani, Alva Selerud.

Förluster: Stephanie Labbé, Janni Arnth, Tove Almqvist, Emma Jones, Marie Yasmine Alidou d’Anjou, Maja Kildemoes, Johanna Rasmussen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten