LFC vill ha in en kvinnlig tränare

Linköpings FC vill gärna ha en kvinnlig assisterande tränare till nästa säsong. ”Det finns fördelar med det”, säger ordföranden Paul Lindvall.

19 november 2018 20:01

Mycket av LFC:s lagbygge inför nästa säsong är klart, men fortfarande saknas ett antal spetsspelare som enligt planerna ska presenteras inom kort. Dessutom ska hittas en assisterande tränare till Olof Unogård. Där är det klart att Charlotte Rohlin (som kom in under förra säsongen) och Joel Bäckström lämnar sina uppdrag.

– Tanken är att koka ihop deras roller, säger Unogård.

Han bekräftar att klubben vill ha en kvinnlig tränare med spelarbakgrund. Johanna Rasmussen, mittfätsveteranen som nyligen opererades för sin andra korsbandsskada på kort tid, har enligt vad Sporten erfar fått ett erbjudande. Renée Slegers, svensk mästare med LFC 2016, är ett annat namn som funnits med i bilden.

Men det är inte längre lika aktuellt.

– Det ser ut som de väljer annat, så nu ser vi oss om för andra alternativ, säger Olof Unogård.

Ordföranden Paul Lindvall säger:

– Jag vill vare sig bekräfta eller dementera några namn. Det är klart att det finns fördelar att få in en kvinnlig tränare, men det också vara rätt person. Så det är inget absolut måste. Vi får se var vi landar när Olof kommer tillbaka från sin semester.

Mer LFC:

Arbetet med att rekrytera en ny klubbdirektör närmar sig slutet och diskuterades på måndagskvällens styrelsemöte. Bara slutförhandlingar återstår innan det blir officiellt vem som får tjänsten.

– Jag hoppas och tror att vi ska kunna presentera ett namn den här eller nästa vecka. Vi har haft en bra process med ett 40-tal intresserade från början, säger Paul Lindvall, utan att närmare vilja gå in på vem som är klubbens val.

Blir det en intern eller extern lösning?

– Jag vill vänta med att kommentera det också. Men det blir bra. Det kan jag bekräfta.

När räknar ni med att hen ska tillträda?

– Vi siktar på första februari.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten