Rekordstort intresse för nya "LFC Night"

Det var uteslutande glada miner på LFC Night – som slog intresserekord. "Vi fick stänga anmälan efter 730 stycken", sa Peter Green, marknadsansvarig i LFC.

11 september 2019 20:00

Ett organiserat kaos. Ungefär så kändes det att blicka ut över Linköping arena under onsdagskvällen. 

Leendena avlöste varandra när tjejlag från hela länet fick chansen att träna tillsammans med LFC-stjärnorna.

– En magisk kväll. Det här är absolut bland det mesta vi har haft. Jag har inget minne av att vi har behövt stänga anmälan på ett sånt sätt tidigare, berättar Green.

LFC Night är en del av föreningens fadderverksamhet där spelarna också besöker de olika lagen 1-2 gånger per säsong.

– Det finns mycket som kan motivera till att spela fotboll. När vi åker ut till de enskilda lagen kanske det finns mer tid till att ställa frågor. Men det märks också hur speciellt och inspirerande det är för tjejerna att få komma hit och spela på vår arena, säger Elin Landström, som var ansvarig för kvällen.

När alla barnen sprang in på planen var hon mitt i centrum.

– Det blev en liten chock när jag såg antalet anmälda. Fast det gick jättebra och att se det här intresset är superroligt. När de är så glada och peppade smittar det av sig.

En som var med för första gången var målvakten Vera Donderer, som till vardags spelar i Hjulsbro F09.

Medan utespelarna snurrade mellan olika stationer planen så fick de sex målvakterna specialträning med LFC-målvakten Matilda Haglund.

– Jag trodde inte att man kunde lära sig så många nya saker. Sedan var det jättekul att få spela på en stor plan med läktare. Det är jag inte van vid, avslutade Vera.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Eidhammer