– Vi har sålt tusen biljetter i förköp och målet är 2 500 åskådare, berättar klubbdirektören Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt.

Det är sista omgången i allsvenskan inför VM-uppehållet och det är också tidig seriefinal på Linköping arena när LFC tar emot Rosengård.

Det finns många ingredienser i matchen, en rad VM-klara spelare i båda lagen och stjärnan Anja Mittag gör sin avskedsmatch i Rosengård.

Dessutom kommer Nilla Fischer, nyförvärvet som kommer till LFC efter VM, att presenteras för Linköpingspubliken före matchstart.

– Hon är på plats och får dra på sig tröjan, berättar Brehmer Hjertstedt.

Hittills har tre lag i damallsvenskan lockat över tusen personer i snitt: Eskilstuna 1 310, Rosengård 1 213, Piteå 1 157. LFC är sjua i publikligan med 672.

– Vårt snitt är för dåligt, vi vill upp i tusen där, kommenterar klubbdirektören.

LFC kommer bland annat få besök av två busslaster från Boren i Motala och även ungdomslag från Kenty och Hjulsbro kommer. Det kommer att sättas fokus på både ÖIF:s samsynsprojekt och integration i östgötaidrotten.

Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt såg LFC:s 1–1 borta mot Kristianstad på onsdagen och var missnöjd i tv-soffan.

– Vi behöver shapa upp spelet, vet inte om det var VM-nerver. Det var långbollar och passningar i maghöjd. Vi borde utnyttja mittfältet mer.

– Nu hoppas jag att vi kan nå vår fulla potential mot Rosengård, att det blir en bra och rolig match, säger Brehmer Hjertstedt.

LFC:s mål efter sex matcher: Lina Hurtig 4, Stina Blackstenius 4, Mimmi Larsson 3, Frida Maanum 2, Emma Lennartsson, Kosovare Asllani.