Sjögren tillbaka till Linköping

LFC:s guldtränare Martin Sjögren flyttar tillbaka till Linköping – men blir kvar som förbundskapten i Norge.

14 november 2018 07:00

– För familjens skull var det enda lösningen. Det fungerade inte längre. Vi har trivts väldigt bra i Oslo, men logistiskt fick vi inte ihop livet, säger han.

Efter fyra år i LFC och med SM-guldet 2016 som avslutning tog Martin Sjögren över som norsk förbundskapten för damlandslaget och strax senare gick flyttlasset till Oslo. Familjen har haft huset i Ekängen uthyrt, men väljer nu att flytta tillbaka. Den främsta anledningen är att sambon Erica hela tiden haft jobbet kvar i Linköping och därmed inte behöver pendla i fortsättningen.

– Det blir fortsatt många resdagar för min del, men nu blir det lättare för mig och övriga familjen att få ihop det. Sedan ska också sägas att vi fått igång diverse processer och byggt upp ett bra nätverk i Norge. Det underlättar om du ska göra mer av jobbet någon annanstans, säger Martin Sjögren.

Inga problem från förbundet?

– Nej, det var okej. De förstod och tog hänsyn till familjeperspektivet. Det fungerar rätt bra att med tåg och flyg ta sig från Linköping till Oslo också.

Även Anders Jacobsson, vapendragaren och assisterande tränaren, flyttar hem till Linköping och utgår därifrån. Norska landslagsåret avslutades med klar bortaförlust mot Japan och nästa samling är nu i mitten av januari. Det stora målet under 2019 är förstås sommarens VM-slutspel i Frankrike – och att därifrån ta sig vidare till OS 2020.

– Nu väntar man bara på att lottningen (i Paris, 8 december) ska göras för att få bättre koll på vad som väntar och dra igång förberedelserna på allvar, säger Martin Sjögren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten