TV: Snabba mål krossade LFC:s drömmar

Två mål på två minuter sänkte Linköpings FC i Paris – och Champions League-drömmen är över för den här gången.

Fotboll2018-10-31 08:00

Se hela matchen i repris här ovanför

Storlaget Paris SG vann mötet på Stade Jean-Bouin med 3–2 (2–0) och är vidare till kvarsfinal i storturneringen med sammanlagt 5–2. För LFC:s del var det ännu en av många tunga motgångar den här säsongen – speciellt de första 45 minuterna satte sig nog säkert på det mentala minuskontot. LFC gjorde en till stora delar mycket bra insats före paus, hade mest boll och skapade flera fina anfall längs kanterna. Det kunde (borde?) varit bortaledning redan efter fem minuter när Lisa Lantz fick helt fritt läge efter hörna. Avslutet var dock för tamt och mitt på målvakten Claudia Endler.

Jättechansen nummer ett för LFC uppenbarade sig efter knappt 20 minuter. Kosovare Asllani blev vackert frispelad men målvakten räddade chippen. Returen gick ut till Filippa Angeldahl som sköt bollen i ribban. Istället för LFC-ledning kom dråpslaget efter en halvtimme. En bra slagen PSG-frispark nickades i mål – av LFC:s Maja Kildemoes. Bollen gick i en båge över målvakten Stephanie Labbé som möjligen kunde gjort något bättre av den situationen.

Och det blev ännu värre bara två minuter senare. Måldrottningen Marie-Antoinette Katoto höll sig framme på ett inlägg och kunde omarkerad nicka in 2–0 för hemmalaget. Det kändes grymt med LFC-ögon, men PSG:s effektivitet visade sig med all önskvärd tydlighet mot ett bortaförsvar som inte var på den nivån man hade behövt en sån här match. Med en sammanlagd 4–0-ledning i paus kunde fransyskorna gå till den andra halvleken utan någon större press. LFC fick visserligen en drömstart efter paus, Anna Oskarsson sköt 1–2 från nära håll efter bara någon minuts spel, men Marie-Antoinette Katoto gjorde 3–1 en kort stund senare och då var det definitiv ridå för LFC. Lisa Lantz reducerade ytterligare en gång när hon skickade in 2–3 via ribban efter 70 minuters spel, men då var det för sent.

Mer trubbel: Landslagsaktuella Lina Hurtig tvingades halta av i mitten av den andra halvleken. Det såg inte så allvarligt ut, men det kan vara så att landskampen mot England den 11 november. För LFC:s del är säsongen över – fjolårets SM-guldvinnare vill nog helst glömma 2018 så fort som möjligt och blicka framåt.