Får betalt för att släppa tränaren

Zug köper loss Klas Östman från Linköping HC. "Det har varit en förhandling", säger Niklas Persson, general managern.

12 juni 2019 15:00

LÄS MER:Tränaren lämnar LHC

LÄS MER:Nye tränaren talar ut

Det kom som en överraskning när det under onsdagen avslöjades att assisterande LHC-tränaren Klas Östman lämnar – för att flytta till schweiziska toppklubben där han återförenas med Dan Tangnes.

Niklas Persson vill inte nämna några summor, men bekräftar att tränaren köps loss från LHC.

– Ja, det är självklart att det varit en förhandling. De plockar en bra tränare som har kontrakt med oss och då ska de göra rätt för sig också, säger han.

Hur mycket pengar får ni?

– Det låter jag vara osagt.

Men ni är nöjda?

– Vi är glada med den lösning som vi fått till. Det känns bra.

Hur har processen varit?

– Klas kom med en förfrågan om att lämna och där vi kom ganska snabbt överens. Jag kände att det var något som han verkligen ville göra och att det i det läget var bäst för alla parter att göra en förändring. Sedan tog det lite längre tid att komma fram till en deal med Zug.

Vad är det framförallt som ni tappar?

– En bra person och en bra tränare, som inte minst är duktig på den personliga utvecklingen. Det snackas mest om alla backar som han har varit med och fostrat, men jag vet också hur mycket han hjälpte mig när jag kom tillbaka. Men det är något som Bert (Robertsson), Johan (Åkerman) och Daniel (Eriksson) också är duktiga på.

Hur mycket stör det er?

– Jag tror inte att det behöver störa alls. Med Daniel får vi en annorlunda ledare som kommer in med hur mycket energi som helst. Han behövde inte många sekunder för att tacka ja när han fick frågan, säger Niklas Persson.

Erikssons entré i A-laget innebär också rockader på juniorsidan. Andreas Melin flyttas upp och blir ansvarig för J20-laget, medan Viktor Grönberg byter till J18 och blir ansvarig där.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten