Tidigare har LHC:s tränare Tommy Jonsson uttryckt en förhoppning om att backklippan Lukas Bengtsson och forwarden Adam Brodecki ska vara redo för spel mot Skellefteå. Så verkar det dock inte bli.

– Adam Brodecki är ytterst tveksam för spel och Lukas Bengtsson är inte heller tillgänglig, säger LHC-tränaren efter onsdagens träning.

En av LHC:s bästa backar i år, Lukas Bengtsson, har nu varit borta i fem raka matcher. Men skadorna på backsidan tar inte slut där. Eddie Larsson som försvann strax innan Växjömatchen på grund av en överkroppsskada och Mattias Bäckman som inte spelat sedan i höstas på grund av problem med rygg och höft kommer inte heller till spel hemma mot Skellefteå. Detta innebär att tre av LHC:s topp fyra backar återigen inte kommer vara med från start.

Artikelbild

Men det är inte slut där.

Nick Sörensen som blev tvåmålskytt mot Växjö har fortfarande ont i foten på grund av en lättare fotskada. Men med medicinsk hjälp ska han förhoppningsvis vara redo för match. Nu har LHC drabbats av ytterligare ett bakslag. Dan Petterson som var tillbaka mot Växjö efter tre matchers avstängning var inte med under onsdagsträningen och är inte helt redo för spel.

– Med Dan (Petterson) får vi avvakta och se, säger Jonsson.

Trots detta är Tommy Jonsson positivt inställd inför back-to-back mötet med Skellefteå.

– Vi har en bra prestation i ryggen så det känns bra.