J20-tränaren talar ut om det nya uppdraget

Klas Östman ut – Daniel Eriksson in. När den assisterande A-lagstränaren försvinner till Schweiz öppnades chansen upp för J20-tränaren. "En av anledningen till att jag började i LHC från första början var för att jag ville upp och jobba för A-laget", säger Eriksson.

12 juni 2019 12:12

Det går fort i hockey.

Den ena dagen kan du som junior göra en bra match för J20-laget – den andra dagen kan en skada eller ett bortfall på en A-lagsspelare ge dig chansen i SHL. Det samma gäller på tränarsidan. Och nu blev hockeyklyschan verklighet när Klas Östman tackade ja till att jobba med Zug i Schweiz och chansen öppnades upp för J20-tränaren Daniel Eriksson som SHL-tränare. Kontraktet är skrivet på två år.

– Nu känner jag mig jäkligt laddad för uppgiften. Det är ett jobb som behöver göras över en lång tid och det är en långsiktig målsättning som vi vill uppfylla. Jag vet att det kommer att krävas ett jobb som jag är beredd att göra, säger Eriksson.

Vad känner du att du kan tillföra?

– Jag tycker själv att jag är ganska rak, tydlig och ärlig i min kommunikation. Jag har en hög kravbild med förväntningar och krav på mig själv och på så sätt förväntar jag det också av min omgivning. Nu är det ganska snabba puckar så vi har inte satt exakt hur vi ska jobba nu med vem som ska ansvara för vad än.

Vad är din bild av Bert (Robertsson) och Johan (Åkerman) som du kommer jobba med nu?

– Johan känner jag sedan två år tillbaka och tycker att han har ett bra hockeyöga. Han har ett bra engagemang och jag gillar hans energi. Bert känner jag sedan 20-25 år tillbaka då vi båda är från Södertälje. Vi känner varandra väl. Vi har dock aldrig jobbat ihop och det ska bli kul att göra det nu och att få den möjligheten här i LHC. Om någon hade sagt det till mig för tio år sedan så hade jag inte trott på det. Men det ska bli väldigt kul.

Hur ser du på Berts ledarskap?

– Han har också en hög kravbild som utgår från honom själv. Engagemang, inställning och attityd. Jag uppfattar Bert som en ärlig person där det inte finns några dolda agendor eller hemligheter. Man har alltid en ärlig och öppen diskussion.

Daniel Eriksson själv kommer från en näst intill succésäsong med LHC:sJ20-lag där han var med och tog laget till ett SM-silver. En fördel är också att han kommer upp till A-laget med en god insyn på de talangerna som är på väg uppåt.

LÄS MER:"En LHC-tränare för framtiden"

–  Det finns några där nere men sedan är det svårt att peka ut några namn då det kan gå otroligt fort. Arvid Costmar har ju nuddat vid A-laget i form av träning och gjort några inhopp i slutet. Han har redan varit där. Sedan finns det några stycken bakom honom som ser spännande ut. Jag tycker det är viktigt att alla känner att möjligheten finns, därför vill jag inte gå in på några namn. Men det vore också löjligt att inte nämna Arvid när han varit uppe och ligger i "pipelinen". Det är inga hemligheter där, säger Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi