LÄS MER: LHC-profilen tar time out

Just före SM-slutspelet – som för LHC:s del slutade med finalförlust mot Luleå – meddelades att landslagsmeriterade backen av personliga skäl tog en paus från ishockeyn. Nu står det också klart att det inte är aktuellt med en återkomst till klubben, vilket hockeysverige.se var först att rapportera om under onsdagen.

Anna Kjellbin skriver det själv i ett inlägg på Instagram och även Kim Martin Hasson, som nu lämnar jobbet som sportchef på damsidan, är tydlig:

– Nej, hon är inte aktuell från vår sida, skriver Martin Hasson i ett sms till Sporten.

25-åriga Kjellbin har inte mindre än nio LHC-säsonger bakom sig, har även gjort uppemot 50 landskamper och spelat två VM-turnerneringar. Tanken är att hon ska satsa vidare, men i inlägget skriver hon att hon ännu inte bestämt sig var hon ska spela nästa säsong. I vintras blev det 36 matcher i SDHL-hockeyn, där den defensiva backen svarade för sex poäng under grundserien.

Sedan finalförlusten mot Luleå har det varit tyst när det gäller LHC-damernas lagbygge inför nästa säsong – men nu är det klart att två viktiga pusselbitar är på plats i den planerade jakten på revansch.

Norska landslagsduon Ingrid Morset och Madelen Haug Hansen, som båda har varit i klubben länge, är helt klara för en fortsättning i ytterligare minst ett år. Därmed är två av den gångna säsongens tre kaptener säkrade och den tredje, Pernilla Winberg, kommer högst troligt skriva nytt kontrakt efter VM-turneringen som inleds i Finland på torsdagen.

Haug Hansen kom till Linköping redan 2012 och har under den tiden varit med om fem SM-finaler och tagit två SM-guld. Morset anslöt ett par år senare och har även hon guld på sitt cv.