LHC-aren som fattat poängen

Här är LHC-forwarden som fattat poängen – och som hoppas få fira jul med VM-spel.

5 november 2019 20:14

– Jag vet inte hur troligt det är att jag kommer med, men om jag fortsätter som jag har gjort så hoppas jag att jag har hyfsade chanser, säger Nikola Pasic till hockeynews.se.

I våras skrev 19-åringen kontrakt med Linköping HC – för att strax senare lånas ut till allsvenska topplaget Karlskoga under hela den här säsongen. Där har forwardstalangen efter en något trevande start gjort det alldeles utmärkt. Eller vad sägs om 14 poäng, fem mål och nio assists, så här långt?

En av allsvenskans bästa juniorer under hösten.

– I början gick det väl sisådär. Jag utmanade inte lika mycket och var inte så kreativ som jag kan vara. Men sen har det egentligen bara gått uppåt. Jag har fått göra poäng, spelat mycket och skapat chanser. Man vill alltid ha mer så klart, men det har varit positivt hittills och jag vill fortsätta som jag har gjort nu, säger han.

 

Pasic gör sin första seniorsäsong och tanken är att han ska utvecklas tillräckligt för att till nästa sommar vara redo för att slå sig in i LHC-laget i SHL. På vägen dit är han nu högaktuell för en plats i svenska JVM-laget runt jul och nyår. Till att börja med väntar i veckoslutet en fyrnationsturnering i Helsingfors där även LHC-backarna Adam Ginning (just nu utlånad till Vita Hästen) och Simon Lundmark finns med i Tomas Monténs trupp.

Start mot Tjeckien på fredag, därnäst väntar Ryssland och Finland.

Det blir det sista testet innan JVM-truppen tas ut och Nikola Pasic hoppas förstås att han ska komma med.

– Att jag är med nu är väl ett gott tecken i alla fall, säger han till sajten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten