Listan: "Något lurt är det ..."

16 maj 2019 06:55

Glödhett

Finalen

Våndor...sliten mellan hopp och förtvivlan. Bla, bla, bla. Okej. Till slut var det bara att brista ut i ett stort jättejubel, men samtidigt hålla för munnen. Resten av familjen sov. Tottenhams bragdvändning mot Ajax i andra halvlek var briljant. Och Lucas Moura? Var kom de målen ifrån? Förlorarklubben kan bli vinnarklubben – i den finaste turneringen på klubblagsnivå av dem alla. Champions League. Liverpool, de fixar vi av bara farten.

Hett

Vändningen

Det var på väg att bli en mardrömsöppning – på mer än ett plan. Smällarna kom den ena efter den andra. Greg Hancocks chockbesked. Maciej Janowskis skada. Vädret i premiären och publikbortfallet. Till råga på allt blev det däng just i premiären. Hur skulle då Dackarna tackla det här? Jo, tack. Perfekt. Prestationen mot Piraterna (51-39) var nästan på toppnivå. Målillalaget är på G.

Varmt

En, två, tre... 25. Så lång är Södra Vi IF:s imponerande svit av förlustfria seriematcher. Det är otroligt bra gjort. Senast laget förlorade en seriematch var så långt tillbaka i tiden som 8 september 2017! Då var det å andra sidan rejält, 1-7 mot Edsbruk. Men efter det har laget vunnit 20 matcher och spelat fem oavgjorda. Vi applåderar bedriften.

Ljummet

Storbritannien

Sorry, England. Ni bör nog hålla er till fotboll, cricket, rugby och friidrott. Hockey verkar inte vara något för er. I alla fall inte på VM-nivå. 16 lag är för mycket i en A-grupp i VM. Det kan vi konstatera. Storbritannien och en del andra lag håller helt enkelt inte nivån. Ungefär som de sämsta lagen i bandy-VM.

Kallt

Skadan

Nathalie Johansson kan vara den enskilt mest viktiga fotbollsspelaren för ett lag lokalt. Nu är VIF-stjärnan och förra årets skyttedrottning i division ett knäskadad. Frågan är vad det rör sig om för typ av skada. Vi får hoppas att det skyndas på med diagnosen – och att det inte rör sig om ett korsband.

Iskallt

Vad har jag egentligen gjort Ruda för ont? För många år sedan skadade jag knäet på uppvärmningen inför en fotbollspremiär på Tallåsvallen. Vårsäsongen gick i kras. I tisdags var jag tillbaka på arenan – ryggskadad. Jag kunde inte ta på mig strumpor på morgonen utan hjälp. Ryggen visste väl om att jag skulle bege mig till just Ruda. Det verkar inte som att vi är kompatibla. Till råga på allt gick det som det brukar för ”mitt” lag mot Ruda. Stortorsk. Något lurt är det mellan oss... det började nämligen brinna i närheten också när jag var där. Det var knappast någon tillfällighet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Allvin