Senast lagen möttes i Jönköping, vann hemmalaget med 3-1. Det var även i samma match som en Målillaspelare uttryckte sig rasistiskt till en Jönköpingsspelare, och blev avstängd av egna klubben.

Samtidigt var insatsen på isen lite av vändningen för Målilla i serien, som därefter plockade flera starka poäng. Senast blev det dock storförlust borta mot Finspång.

– Vi har landat i förlusten mot Finspång, och det är bara att gå vidare därifrån. Det finns en del grejer att ta med sig därifrån, säger Målillatränaren Jesper Lüning.

Lüning tror att hans lag kan hota Jönköping.

– Vi möter ett bra lag, men kommer vi upp i rätt nivå och är noggranna i vårt försvarsspel och kan anfalla med mer folk framåt, så kan vi hota dem, säger Jesper Lüning.

Han efterlyser även bättre hörnskytte.

– I matchen mot Jönköping exempelvis så hade vi 15 hörnor, utan att göra mål. Och skulle behöva lite noggrannare på våra fasta situationer. Vi har gjort väldigt få hörnmål i vinter, även om vi gjorde ett senast. Och sådana mål är ju rätt sköna att ha med sig, framförallt mot topplagen, säger Jesper Lüning.

Målilla kommer mest troligt till spel med samma lag som mötte Finspång i helgen, även i kvällens match.