VFF:s sportchef: "Det här är en riktig bomb"

På onsdagskvällen presenterade Västerviks FF ett starkt nyförvärv som har erfarenheter från Superettan.

Sonny Karlsson.

Sonny Karlsson.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2020-02-26 19:30

31-årige Sonny Karlsson har Bosna IF som moderklubb och har även representerat bland andra Landskrona BoIS, Ljungskile SK, Utsiktens BK, Assyriska BK och de utländska klubbarna AEL Kalloni och Al-Rustaq i Grekland respektive Oman. 

Den 190 centimeter långe anfallaren kommer närmast från två säsonger i Oskarshamns AIK och spel i division 1, men har innan dess spelat i Superettan med Syrianska FC.

– Det här är en riktig bomb för oss. Sonny är en stor, tung, lång och rutinerad forward, precis vad vi behöver, säger VFF:s sportchef Andreas Andersson och fortsätter:

– Han är stark och skicklig och kommer att bli en riktigt bra tillgång i VFF.

Sonny gjorde sin första träning med VFF på torsdagskvällen.

– Jag är en tuff och stark karaktär som är farlig i straffområdet. Jag kommer att bidra med mål och ledarskap, säger nyförvärvet.

Varför blev det VFF?

– Jag känner Olsjan Xhafa och han har tjatat på mig sen i slutet av förra året.

En av anledningarna till att VFF har värvat Sonny Karlsson är för att det inte kommer att bli något fortsatt kontrakt med förra säsongens albanske målkung Artur Sejdini.

– Nej, allt är klart med våra papper och han har till och med fått ett jobb i Västervik, men han hinner inte få arbetstillstånd. Det tar för lång tid med allt pappersarbete från myndigheterna så han kommer inte att hinna till Sverige under säsongens gång, tyvärr. Väldigt irriterande så klart. Därför blir Sonny hans ersättare kan man säga, förklarar Andersson.

Karta: Bökensveds sportcenter Kultur & fritid
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!