Stor förvirring vid Varvetmilens målgång

Under lördagsförmiddagen arrangerades Varvetmilen ute på Gränsö i Västervik. Över 100 löpare kämpade och slet i regnet för att få till drömtiden inför Göteborgsvarvet.

Fredrik Pettersson flög förbi konkurrenterna i överlägsen stil redan under det inledande varvet. Men en miss i loppets slutskede kostade honom segern.

Fredrik Pettersson flög förbi konkurrenterna i överlägsen stil redan under det inledande varvet. Men en miss i loppets slutskede kostade honom segern.

Foto: Filip Gustafsson

Löpning2019-04-27 15:15

För första gången någonsin har Tjust BRC anordnat ett seedningslopp inför världens största halvmaraton – Göteborgsvarvet.

– Det betyder jättemycket för klubben och för hela Västervik att få hit något så stort och vara en del av Göteborgsvarvet. Vi har varit en grupp på fyra personer som planerat det här sedan november, säger Tjust BRC:s Esbjörn Gustafsson.

Seedningslopp arrangeras på 20 orter i Sverige, från Umeå i norr till Malmö i söder. Löparnas tid avgör vilken startgrupp de hamnar i under Göteborgsvarvet den 18 maj.

– Det är många duktiga löpare som kanske inte sprungit Göteborgsvarvet tidigare. Så det är positivt för de som vill förbättra sig, förklarar Esbjörn Gustafsson.

117 löpare från bland annat Västervik, Norrköping, Kalmar och Stockholm kom till start. Men strax innan löparna skulle ge sig i väg hade mörka moln hittat sig ut till Gränsö och ett kraftigt oväder hängde i luften.

– Det ska inte påverka. Förhoppningsvis drar det bort och snart är solen framme igen.

Men så blev inte fallet. Redan under det inledande varvet öste regnet ner och löparna fick kämpa sig fram på det blöta underlaget. Men det verkade inte stoppa Fredrik Pettersson från Stockholm som flög förbi konkurrenterna. Men överlägsenheten blev hans fall och en stor förvirring uppstod vid målgången. Pettersson hade nämligen sprungit fel under andra varvets avslutande del.

– Det var korkat av mig. Jag tror det beror på att jag fick springa helt själv under stora delar av loppet. Det känns surt, sade han strax efter målgången.

Vinnare blev i stället Nils Magnusson från Norrköping på tiden 37.27. Hemmalöparen Daniel Hallgren slutade på andra plats, 44 sekunder bakom vinnaren.

– Det var inte så väntat och jag ser mig inte direkt som vinnare. Han (Fredrik Pettersson) måste ha varit många minuter före mig. Men det var kallt, blött och tungt. Mitt mål var att göra det under 38 minuter, säger Nils Magnusson.

Vinnare i damklassen blev Louise Höglander från Oskarshamn på tiden 43.57.

Det blev ett tungt lopp för de 117 löparna. Regnet öste ner redan från första varvet.
Det blev ett tungt lopp för de 117 löparna. Regnet öste ner redan från första varvet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!