Lotten gav Kristberg plats i semifinalerna

Det blev stor dramatik när Kristbergs IF tog sig vidare till semifinal i Boren Futsal cup. En papperslapp fick avgöra.

3 januari 2019 22:00

Efter en oavgjord match och en vinst besegrade Kristberg Yezidiska Ideella KF med 2–0 i den sista matchen. Båda målen från Claes Karlssons högerfot när han satte två straffar.

Men allt hängde på sista matchen mellan Torpa AIS, som spelat oavgjort mot Kristberg i det inbördes mötet, och Fornåsa.

2–0 för Torpa skulle betyda exakt samma poäng och målskillnad som Kristberg. Då skulle lotten få avgöra.

Hur tror ni det blev?

Just det, 2–0.

När en av domarna drog en lapp blev det med Kristbergs namn på.

Därmed är laget vidare till semifinal i den nya klassen för lag från division 5 och 6.

Claes Karlsson, som egentligen slutat spela och bara skulle hjälpa till att coacha laget, var ombytt och gjorde två byten i sista matchen. Båda gångerna blev det mål på straff.

Men han gillade egentligen inte den nya klassen.

– Hade jag fått bestämma så hade vi spelat i den vanliga cupen. Men för dåligt intresse och träningsnärvaro gjorde väl att vi rätt sent bestämde oss för den här klassen. Grabbarna tyckte att det var lite större chans att gå långt mot de här lagen.

– Sen tycker jag väl att vi är lite bättre än de andra lagen i den här klassen, det blir lite för mycket hawaii och lägre tempo än vad vi vill ha. Så vi får väl göra en utvärdering till nästa år, var vi ska spela då.

Han fortsatte:

– Men för turneringens skull kanske det var bra att den här klassen kom till. Men jag tycker ändå att det fattas många föreningar från närområdet som kunde varit med. Det är synd.

De andra klasserna var inte alls lika dramatiska. Tallboda tog sig enkelt vidare från sin grupp, liksom Ledberg och Hidingsta från Örebro.

Noterbart i övrigt: Två lokala lag, Medevi och Fornåsa, gjorde inte ett enda mål på sina tre matcher.

Lagen som är vidare

Huvudturneringen: IFK Nyköping, Motala AIF 1 (från onsdagen). Ektorp Futsal club, Dribbla United, Maif C och KFUM Linköping.

Semifinaler div 5/6: Tallboda–Ledberg, Kristberg–Hidingsta IK.

Under fredagen spelas damturneringen gruppspel. Slutspelet för herrar, division 5/6 och damer är på lördag. Vi direktsänder på våra sajter från cirka 15.50 på lördagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén