Lugonja matchhjälte med enda målet

Han har väntat, väntat och väntat. Men när Eldin Lugonja till slut blev målskytt igen så visade han inga större känslor.

17 juni 2019 21:09

– Nä, jag var så besviken på mig själv att jag missat flera lägen innan, sa han och ryckte på axlarna. Vi borde ha avgjort den här matchen tidigare.

Det hade bara blivit ett enda mål på de tio matcher han spelat tidigare under säsongen.

Nu blev det ett till. Och målet blev matchvinnande när Maif vann derbyt mot AFK Linköping med 1–0 (0–0).

– Skönt att få sätta ett mål och skönt att vi vinner. Det viktigaste är att vi tar tre poäng och kommer ifrån bottenlagen lite grann.

Den första halvleken var mestadels kliniskt ren från heta målchanser. Det mest dramatiska som hände var att gästernas Carlos Eduardo lyckades dra på sig två gula kort innan klockan ens nått 23 minuter. Maif lyckades till en början skapa lite tryck mot AFK:s mål tack vare det numerära överläget, men sen var det istället gästerna som vaskade fram en och annan farlighet som mycket väl kunde gett utdelning.

I andra halvlek syntes det tydligt att AFK-spelarna blev mer och mer trötta och Maif kom i våg efter våg mot straffområdet. Till slut gav det också utdelning när Eldin Lugonja fick halvträff på en retur och kunde se bollen studsa över en vilt flaxande Bilel Ben Salah i gästernas mål.

– Ett skitmål, jag vet. Men det spelar ingen roll hur det ser ut, bara bollen går in. Det är huvudsaken, sa Lugonja.

Efter det dog matchen nästan helt. Tempot gick ner, Maif rullade runt i eget försvarsled för att få tiden att gå och AFK lyckades faktiskt skapa en och annan ströchans som kunde resulterat innan man tryckte på med allt man kunde sista minuterna.

Men Maif lyckades hålla undan och ta en mycket viktig seger.

Publik: 292 personer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén