Målexplosion sänkte VIF:s damer

Vimmerby IF:s damer föll på hemmaplan i premiären mot Jitex efter en målkavalkad i slutet av den första halvleken.

Vimmerby IF nådde inte upp till Jitex nivå i premiären.

Fotboll2019-04-13 17:48

Jitex blev för svåra för Vimmerby IF i premiären av damernas division 1. Seriefavoriten från Mölndal vann med 3–1.

Den första halvtimmen var i det närmaste händelselös. Men i slutet av halvleken säkrade det bollskickliga bortalaget segern genom tre snabba mål. 0–1 och 0–2 kom med bara fem minuters mellanrum efter att Nora Rönnfors och Camilla Olsson hållt sig framme. VIF svarade dock direkt genom Anna Karlsson i den 40:e minuten. Men innan halvtid lyckades Sarah Mellouk göra 1–3 för gästerna och situationen kändes tung för hemmalaget i paus.

I andra halvlek kontrollerade Jitex sin ledning och VIF hade svårt att komma fram till lägen. Tränaren Jonas Karlsson försökte få in mer offensiv kraft genom att byta in nyförvärven Vilma Winqvist och Tilda Föghner, men målen uteblev likafullt för hemmalaget.

I stället var Jitex nära att utöka sin ledning med ett par minuter kvar av matchen i en sekvens som slutade med dubbla ribbträffar.

Håll utkik på sajten efter kommentarer och intervjuer från matchen.