Målilla höll undan i drama

Målilla Bandy besegrade Stjärnan hemma i ett derby på fredagskvällen. 3-2 slutade dramat sedan gästerna missat straff i slutminuten.

Målilla tar emot Jönköping hemma i kväll.

Bandy2018-12-14 21:01

Derbyt hemma mot Stjärnan gällde mer än bara prestige mellan två lokalkonkurrenter för Målilla. Båda lagen låg på fyra poäng i mitten av tabellen inför matchen och en seger skulle betyda mycket.

Målilla fick också en bra start. Lagets ryska duo DimitryLazar och AnatolySuzdalev såg till att ge laget en drömstart genom att föra laget till en 2-0-ledning efter 15 minuter. Gästerna kunde replikera ganska omgående, men innan första halvlek var över hade Lazar utökat till 3-1 för de rödvita.

I upptakten av andra halvlek kostade Målillas Oskar Nilsson på sig att missa en straff. Det målet hade hemmalaget verkligen behövt med tanke på att gästerna reducerade till 3-2 dryga 20 minuter från slutet. Målilla såg ut att hålla undan och vinna, men minuten före full tid tilldömdes Stjärnan en straff. Den missades dock också och hemmalaget kunde på så vis hålla undan och ta en viktig seger,

Målilla Bandy fick jubla över vinst i derbyt mot Stjärnan hemma.

Målilla-Stjärnan

Första halvlek:1-0 (13) DimitryLazar, 2-0 (15) AnatolySuzdalev, 2-1 (25) ValereySavichev, 3-1 (33) DimitryLazar.

Andra Halvlek: 3-2 (69) Pavel Dadanov