Målilla kvitterade sent mot Nässjö

Målilla Bandy låg under med 3-5 borta mot Nässjö i slutskedet. Men en stark forcering i slutet låg bakom en vunnen poäng efter 5-5.

Målilla fick med sig en poäng från Nässjö efter att ha spelat 5-5.

Målilla fick med sig en poäng från Nässjö efter att ha spelat 5-5.

Foto: Arkiv

Bandy2020-01-17 22:35

Målilla såg ut att gå mot förlust i bortamatchen mot Nässjö IF U. Hemmalaget ledde med 5-3 med mindre än tio minuter kvar. Då tog röd-vitt timeout och forcerade sedan in två bollar.
– Vi lyfte upp mer folk framåt i slutet och det gav resultat. Det var roligt att vi kunde få med oss en poäng till slut. Det var vi absolut värda, säger Målillaledaren Leif Malmborg efter matchen. 
Poängräddare blev Knut Gunnarsson som gjorde det fjärde målet och Erik Karlsson som sköt 5-5 i den 90:e minuten. 
Målilla började annars matchen bra och gick fram till 2-0 redan efter knappt sju minuter. Målen av Daniel Skog och Marcus Skoog. Men Nässjö kom tillbaka och hade både kvitterat och tagit ledningen med 3-2 innan paus. I andra halvlek kvitterade Målilla till 3-3 genom Knut Gunnarsson, men Nässjö tog tillbaka det målmässiga initiativet och gick fram till 5-3 innan Målilla kom tillbaka igen och fick med sig en poäng. 
– Vi pratade genom allt i paus och i andra halvlek var det bättre fart på grejerna. Vi gjorde lite mer rätt saker då. Andra halvlek var bra. Och jag tycker nog att vi hade kunnat vinna egentligen, men vi brände lite för mycket lägen, säger Malmborg. 
Lagkaptenen Daniel Skog tvingades bryta matchen på grund av en knäskada sedan han fått en smäll på knät. Hur allvarlig skadan är oklart.
– Han försökte åka på det, men det gick inte och då var det bara att kliva av, säger Leif Malmborg. 
Extra plus får Knut Gunnarsson och Ludvig Ivarsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!