Måljubel för ÅFF – inför storpublik

Han var petad i premiären, men nu fick Ryan Binns chansen – och tog den. "Betyder massor att få en sådan här start", sa ÅFF-mittfältaren.

13 april 2019 18:36

Han log belåtet efter sköna 2–0 (1–0) i första serieinsatsen för säsongen på Kopparvallen.

2018 tog det tio matcher innan Åtvidabergs FF tog första segern, 2019 räckte det med två – och det var Ryan Binns som avgjorde. Engelska nyförvärvet blev tvåmålsskytt mot bleka nykomlingen Assyriska Turabdin och tog chansen när han fick den.

Mot Eskilsminne häromsistens hamnade han på bänken, men nu fanns han med med offensiva uppgifter längs högerkanten och gjorde det alldeles utmärkt. Anfallskompisen Dardan Mustafa spelade fram två gånger om och 23-åringen satte 1–0 före paus och 2–0 efter.

Det låter klart och var det också.

Det kunde ha varit mer.

– Vill man vara kritisk kan kanske man säga att vi skulle ha gjort några mål till, men det vore synd att klaga. Vi vann, vi höll nollan och vi fick visa vad vi kan inför vår hemmapublik. Det känns bra, sa Ryan Binns.

2–0 räckte gott och redan i mitten av april ekade därmed falska segerserenader på Kopparvallen.

I fjol dröjde det ända till i början av juni.

– Det betyder massor att få en sådan här start. Inleder du sämre är det lätt att du hamnar under press under resten av säsongen. Nu har vi fyra poäng och har satt oss i en bra sits från start, sa Binns.

Den kvicke yttermittfältaren, från Burton utanför Birmingham och med ett förflutet i både Linköping City och Sylvia, har tillbringat de senaste säsongerna i Husqvarna. Laget åkte ur division 1, men själv blev han kvar i samma serie. Han startade i samtliga seriematcher i fjol, svarade för nio mål och utsågs av supportrarna till årets spelare.

Gott om energi, mycket spring i benen och stark i djupled.

Han visade det nu också.

Fast det började inget vidare.

En rejäl smäll på foten och sedan ett par helt missriktade inlägg.

– Som tur var blev det bättre och jag kunde slappna mer när jag kände att det inte var någon fara med foten. Jag tyckte att vi spelade bra. Bra kontroll bakåt och vassa framåt. Det kändes farligt nästan varje gång, sa Ryan Binns.

Han hade några lagkompisar från i fjol i motståndarlaget, vilket förstås gjorde segern ännu skönare.

– Det var lite upp och ned under försäsongen, men nu har vi på ett bättre sätt hittat vårt sätt att spela, sa han.

Rickard Johansson, tränaren, sa:

– Ingen toppinsats och vi kan bättre, men enormt positivt att få en seger redan nu. Det var bara några mål till som saknades.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten