Målkalas när VIBK vann toppmötet

VIBK kan ha något stort på gång. På fredagskvällen kom tredje raka segern. Hemma mot dittills obesegrade Ingelstad med övertygande 11-2.

VIBK körde över Ingelstad i det tidiga toppmötet. Victor Wall och Albin Alfonsson låg bakom flera av målen.

Innebandy2019-10-18 21:33

Det var upplagt för en tät drabbning mellan två lag som kom med två raka segrar i upptakten av serien. Men så blev det inte.

VIBK hade 3-0 efter första perioden och förkrossande 8-0 efter den andra. Siffrorna till trots var det Ingelstad som hade mycket boll, men VIBK stod upp väl i försvaret och var effektiva framåt.

Elias Travtjenko angav tonen vid 1-0 efter snyggt förarbete av kedjekamrterna John Pettersson och Mattias Zeylon. 2-0 kom efter att Jonatan Green dragit på sig en utvisning och just när han kom in igen höll han sig framme på ett pass från Victor Wall. Green låg även bakom 3-0 efter att ha varit först på sin egen retur och hittat in till Albin Alfonsson.

I början av andra perioden fick VIBK chansen i spel fem mot fyra efter att Ingelstad fått en utvisning för felaktigt byte. Precis efter att gästerna blivit fulltaliga gjorde Victor Wall 4-0 framspelad av Albin Alfonsson. Vid 5-0 var det ombytta roller. Wall spelade fram Alfonsson i spel fem mot fyra.

VIBK gjorde sedan ytterligare tre mål i slutminuterna av andra perioden. 6-0 av Jonatan Green framspelad av Victor Wall. Mattias Zeylon låg bakom 7-0 med ett mäktigt distansskott i bortre krysset framspelad av Jack Fridh. Slutligen kom 8-0 där ett utkast av målvakten Ludwig Strömsten hittade fram till Albin Alfonsson som kom fri och tråcklade in bollen i mål.

– Visst hade vi lite medstuds så siffrorna var kanske i överkant, men vi spelar med självförtroende och gör ett uppoffrande försvarsspel och är värda det, sa VIBK-tränaren Michael Elmér.

I tredje slog VIBK av något på takten. Ingelstad tilläts reducera två gånger om bakom en för dagen storspelande VIBK-målvakt i Ludwig Strömsten. VIBK-segern skrevs ändå till övertygande 10-2 sedan John Pettersson (9-1 framspelad av Melvin Hemmingsson), Victor Wall (10-2 assist Green) avslutat målskyttet och Jonatan Green (11-2 på pass från Mattias Zeylon).

– Den här segern ger förstås råg i ryggen inför fortsättningen, men det gäller att vi är ödmjuka och inte svävar iväg. Nästa vecka ska vi till Kalmar och möta CL98 och då är det lika hårt jobb som gäller, sa Michael Elmér som var väldigt nöjd med hela lagets insats, men ville framhålla en spelare lite extra.

– Ludwig Strömsten gör en kanonmatch i målet igen. Han har bara släppt tre mål på två matcher nu och det snittet funkar ju alla dagar i veckan, sa Elmér.

ANdrakedjan med Elias Travtjenko, John Pettersson och Mattias Zeylon inledde målkavalkaden.
Karta: idrottshallen