Med festen menas alltså den segerfest och firande av avancemang till allsvenskan som Bodens BK planerar i klassiska Hildursborg på söndag.

– Vi förväntar oss att det blir fullsatt, 650-700 åskådare. Många följer oss, säger Martin Lillthors, herrlagstränare i den handbollstokiga orten i Norrbotten.

Mantorps lag har sin strid att utkämpa. Med två matcher kvar finns det en risk att laget får kvala nedåt. Tre poängs marginal har östgötarna som möter jumbon Tyrold hemma i sista omgången.

– Vi har riktigt bra chanser att klara det här, eftersom Kungsängen som jagar oss möter tvåan och trean, säger Mantorps målvakt Tony Tolic.

Det bästa för Mantorp vore att vinna mot Boden och klara biffen av egen kraft. Förutsättningar finns, i de tre tidigare mötena mellan lagen de två senaste åren har Mantorp vunnit alla tre matcher.

– Det är en svit vi ska behålla, säger Mantorps tränare Jesper Hallberg.

Mantorp saknar Robin Hartwig som jobbar, men åker annars med full trupp. Laget bilar till Arlanda på lördagen och flyger till Luleå där laget bor. 50 000 kronor kostar utflykten för föreningen.

Det kan bli ishockey, Luleå–LHC, på lördagen.

– Det blir det eller någon annan gemensam aktivitet, säger Jesper Hallberg.

Mantorp har kvalat uppåt mot allsvenskan tidigare år och det är ett misslyckande i år att laget ens riskerar att få kvala nedåt.

– Skador har ställt till det och vi som spelat har heller inte varit på topp, menar Tony Tolic.

Tolic har delat målvaktssysslan med Jonatan Fredriksson och ofta är det de själva som bestämt vem som ska spela. Nu i Boden blir det troligen delad speltid.

Din insats i vinter?

– Blandat. Vissa matcher väldigt bra, men ibland har jag blivit utbytt efter en kvart, säger Tolic.

Målvaktsspelet i handboll förändras, särskilt när många lag spelar offensivt utan målvakt. Senast mot Silwing/Troja gjorde Tolic själv fyra mål i tom kasse, och Mantorp tog in mål när han var utbytt.

– Det spelet kommer att fortsätta och lagen kommer att bli ännu mer effektiva på det spelet, tror Tolic.

Mantorp har fördelen att se en ny arena växa upp, vägg i vägg med den gamla Klämmestorpshallen. Det gör att laget garanterat kan kämpa om kval uppåt igen nästa säsong. Nya hallen står klar i augusti.

– Nya hallen vill man inte missa. Det känns som att handbollen är lite på uppgång nu, säger Tony Tolic som räknar med att bli kvar även nästa säsong.