"Måste ställa högre krav på varandra"

Alla var tokladdade i Vimmerbys hemmapremiär, men de kom inte upp i nivå. Anton Carlsson, en av matchens bästa spelare, var missnöjd över laginsatsen.

Deppigt i VH efter förlust med 4-3 hemma mot Kalmar.

Deppigt i VH efter förlust med 4-3 hemma mot Kalmar.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2019-09-18 21:47

 – När man har hemmapremiär vill man visa så mycket vad man kan. Då känns det extra tråkigt att vi inte kan komma upp i nivå. Tufft att torska i första hemmamatchen, suckar en besviken Anton Carlsson efter 3-5 mot Kalmar. 

Han själv var en del i förstakedjan med Jesper Bärgård och Jakob Karlsson. Det funkade bra, men inte tillräckligt bra, tycker Anton Carlsson. 

 – Det funkar bra, men samtidigt tycker jag inte att vi skapar tillräckligt mycket. När vi får så mycket förtroende och speltid tycker jag man kan utkräva mer av oss. Vi borde ha gjort fler mål i min kedja. 

Vimmerby hade det tufft redan från start och kunde inte riktigt få ordning på spelet. 

 – Jag tycker att vi måste steppa upp. Ställa högre krav på varandra och oss själva. Det håller inte att spela som vi gör i vissa perioder. Jag vet att vi kan bättre och den nivån måste vi komma upp i mer. 

I tredje perioden visade VH att de har en högre växel i sig. Då forcerade de in två snabba mål och hämtade upp 1-3-underläget. 

 – När vi spelar bra är vi riktigt bra. Men vi måste bli jämnare i prestationerna. Både som lag och över en match. Vi får såna dippar i matcherna. 

Anton Carlsson själv stod för en bra insats och gjorde ett mål. Men han var inte särskilt nöjd. 

 – Jag var helt okej. Men det spelar ingen roll om vi inte vinner. Det går inte att vara glad över sin egen insats när laget förlorar. 

VH-tränaren Peter Nordström har inte fått någon bra start.
VH-tränaren Peter Nordström har inte fått någon bra start.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!