Matchhjälten: "Jag blundade och sköt"

I sina 35 tidigare matcher för Kallinge den här säsongen hade Oscar Lindgren bara lyckats göra mål två gånger. Mot Vimmerby kom den tredje fullträffen - och snacka om viktigt läge. "Känns otroligt bra, jag blundade och sköt", säger han om sitt avgörande mål i femte perioden.

Oscar Lindgren firar efter att ha satt dit avgörandet, 4-3 i matchens 91:a minut.

Oscar Lindgren firar efter att ha satt dit avgörandet, 4-3 i matchens 91:a minut.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-02-25 23:37

Det var alltså en ytterst ovan målskytt som fick iklädda sig matchvinnarrollen i KRIF sent i tisdags kväll. 

Oscar Lindgren var själv överraskad. 

– Det är sällan jag gör mål... och ja, det här känns förstås jättebra, säger han med ett leende, medan hans lagkompisar skojar med honom. 

Målet kom drygt halvvägs in i den andra övertidsperioden och betydde seger med 3–4. 

Berätta om målet?

– Det är tillfälligheter som avgör det här. Jag blundade och sköt och ville egentligen bara lägga pucken på mål. Sedan hade jag lite tur, då pucken tog på en klubba och gick in. Men det blir ofta så i såna här tighta matcher, säger Lindgren och fortsätter:

– Vi fick lite av en gratisbiljett in i matchen igen med vårt sena 3–3-mål. Vimmerby hade oflyt där när pucken studsade ut till Holmqvist (Viktor) efter tekningen. Sedan tycker jag att att vi är starka i overtime, där vi kanske borde avgjort tidigare.

Kallinge-tränare Emil Ivansson var nöjd efteråt:

– Känns jättebra att vi lyckades vända. Det är små marginaler som avgör. Vårt 3–3-mål ger oss energi, som vi tar med oss till overtime. Klart att vi går in där med en bra känsla, säger Ivansson.

Vad sa i till varandra inför förlängningen?

– Att vi skulle ut och våga – och det tycker jag verkligen att vi gör. Vi har bra rörelse i laget och släpper pucken enkelt och på ett bra sätt. 

Emil Ivansson, tränare i Kallinge-Ronneby.
Emil Ivansson, tränare i Kallinge-Ronneby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!