Materialaren servar laget i sitt hjärta

Spelare och tränare kommer och går i Motala AIF:s fotbollslag. Men Bosse Löfstedt består. 31 år har han servat Maiflaget som materialare.

30 oktober 2019 17:00

– Jag är ju Maifare och känner för det här. Sedan är det skönt att ha något att göra när man är pensionär. Det betyder mycket, säger 73-åringen.

Bosse Löfstedt säger att han lägger ett par timmar varje morgon på Idrottsparken. Han ansvarar för inköp av material och tvättar kläder. På kvällarna varvar han att vara på plats med lagledaren Kenny Ljungkvist.

Kring ett idrottslag på Maifs nivå, när man närmar sig eliten, behövs det ett serviceteam.

– Pumpa bollar är väl min viktigaste uppgift, säger Löfstedt och ler.

Sedan 1988 har Löfstedt haft den här rollen. Tidigare jobbade han som vaktmästare för Maif.

Har dina uppgifter kring laget förändrats under dina 31 år?

– Nej, jag tycker att det är samma. Det roligaste är att tjata på folket.

Aldrig varit på väg att sluta?

– Nej. Det har flutit på, det här är ju ett intresse jag har.

Framtiden?

– Jag kommer att hålla på några år till, säger Bosse Löfstedt som inte sällan har 40-timmarsveckor på IP.

Löfstedt är från Fornåsa från början och värvades till Åtvidaberg på 1960-talet och spelade för ÅFF tre säsonger. 1966 spelade han mot Brasiliens landslag och förlorade med 3-9, en uppladdningsmatch för brassarna inför VM i England.

Efter ÅFF flyttade Löfstedt till Motala igen och spelade sedan i Maif i 15 år på olika nivåer. Han vann kval till gamla tvåan 1975, men var med om att förlora kval 1977 och 1979.

Efter spelarkarriären hjälpte han till i Maifs ungdomsverksamhet innan han tog sig an den materialarroll han innehar än i dag.

Under den tiden tycker han de bästa Maifupplagorna är det lag som kom trea i norrettan 1989, drillat 1988 av Milivoj Stojanovic, och det lag som under Lennart Kral Andersson som vann tvåan 2013.

Två spelare tycker Löfstedt sticker ut under åren han varit med, det är Jonnie Efraimsson och Milenko Vukcevic. Sedan hyllar han tränare som Håkan Ericson, Milivoj Stojanovic och Lennart Kral Andersson.

Christer Persson, dagens tränare, tycker han framför allt är en bra kille. Men också en bra tränare.

– Men vi får väl vänta med att sätta betyg till det här kvalet är klart, säger Löfstedt inför lördagens match hemma mot Ytterhogdal.

Personligt: Namn: Bo Löfstedt. Ålder: 73 år. Bor: Villa i Brinken, Motala. Familj: Sambo Marianne, ett barn, tre barnbarn och två barnbarnsbarn. Fritidsintressen: Sport, trädgården. Bästa tv-program: Tipsextra. Favoritlag: Djurgården. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius