Medaljregn över Södra Vi IF

15 ungdomar från Södra Vi IF var med och tävlade i Smålands största friidrottstävling, Ölandsspelen. När helgen summerades hade klubben skrapat ihop hela 16 pallplatser och 17 personbästa.

Sebastian Håårdh överst på pallen i P14-klassen i längdhopp.

Sebastian Håårdh överst på pallen i P14-klassen i längdhopp.

Foto: Privat

friidrott2019-07-22 12:10

I P14-klassen tävlade Sebastian Håårdh. Håårdh tog guld i längdhopp, brons på 80 meter samt i diskus där det även blev nytt personbästa.

I P9-klassen tävlade Jason Jonasson och han tog nytt personbästa i kula. 7-åriga Felix Kilveus som gjorde tävlingsdebut tävlade i P8-klassen och han tog brons på 600 meter.

I F14-klassen tävlade Emma Jonsson och Linnea Lind. Emma Jonsson tog silver i kula samt på 2000 meter, vilket var en gren som var DM-klassad vilket betydde ett DM-silver till Emma som också satte nytt personbästa i grenen. Hon satte även nytt personbästa på 80 meter. Linnea Lind tog silver på 800 meter och satte även nytt personbästa.

Julia Karlsson tävlade i F13-klassen och hon satte nytt personbästa i kula.

I F11-klassen tävlade Emilia Håårdh, Matilda Isaksson, Amanda Lind och Jenna Jonasson. Emilia tog silver på 60 meter och så blev det brons i längdhopp, kula och diskus. I den sistnämnda grenen satte hon nytt personbästa. Matilda Isaksson tog brons på 600 meter och Amanda Lind satte nytt personbästa på 60 meter. Jenna Jonasson tog silver i spjut och på 600 meter och satte nya personbästa i båda grenarna.

I F10-klassen tävlande Judith Jörneskog, Elin Jonsson och Signe Isaksson. Judith satte nytt personbästa på 600 meter och Signe satte nya personbästa på 60 meter och i höjdhopp. Elin Jonsson tog guld i kula med nytt personbästa. Det blev även nya personbästa i längdhopp och på 600 meter för Jonsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!