”Det sket sig rejält”

Midnattssolsrallyts fjärde specialsträcka avgjordes i Eckerda strax utanför Vetlanda. Men den sträckan vill nog far och dotter Jonasson från Ydre MK helst glömma. Deras tävlingsdag tog nämligen slut på ett oväntat sätt.

Lina Jonasson, Ydre MK.

Lina Jonasson, Ydre MK.

Foto: Victor Kennmark

Midnattssolsrallyt2016-07-01 08:00

Med en tredjedel kvar av sträckan såg allt bra ut. Men så skedde det otänkbara: bilens kardanaxeln gav upp.

Ridå. Bara att bryta.

Efter att den hjälpsamma publiken knuffat iväg bilen mot servicecentret, kunde Lina Jonasson (kartläsare åt pappa Peter) bara konstatera faktum:

– Kardanaxeln gick av, den ligger i kofferten. Vi vet inte vad som hände, ibland har man bara otur… Får bara hoppas vi kan få ordning på bilen tills i morgon (fredag).

Redo igen

Jodå, far och dotters serviceteam verkar ha gjort sitt jobb.

När vår tidning når Lina senare på torsdagskvällen ligger hon hemma på kökssoffan i Åtvidaberg – medan bilen står fixad och startklar i Vimmerby.

– Det sket sig ju rejält kan man säga, men vi tar nya tag. Nu sitter kardanaxeln där den ska, men eftersom vi var tvungna att bryta mitt på sträckan så fick vi inte fortsätta tävla mer den dagen.

– Men vi är anmälda till omstart i morgon. Så vi ger oss ut igen. Det gick ju inte att förutspå att det skulle ske, att kardan går av liksom… Nu satsar vi bara på att få åka ordentligt på alla sträckor, ta oss i mål och ha riktigt roligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!