Piratbrudarna kör så det ryker

Rallyoverall och störtkruka? Tryckande ökenvärme? Nja, knappast. Nu vankas det skogsrally – med plastfigurer, bandana och muskedunder – och Dakar-veteranen Annie Seel planerar att ta Vimmerbytrakten med storm.

Catrine Näsmark och Annie Seel kör på pirattemat fullt ut.

Catrine Näsmark och Annie Seel kör på pirattemat fullt ut.

Foto: Victor Kennmark

Midnattssolsrallyt2016-06-29 09:09

Buren är ditskruvad, dekalerna på plats. Och skeppet… förlåt, jag menar bilen, är redo för avfärd.

Annie Seel – välkänd motorstjärna och vinnare av Midnattssolsrallyts damklass i ”fullfart” 2014 – och hennes kartläsare Catrine Näsmark är taggade ända in till tandköttet. De vill ut i skogen, ut på grusvägen, så fort som möjligt.

– Det ska bli så sjukt roligt! För fyra dagar sedan visste jag inte ens att jag skulle åka, säger kartläsaren Catrine Näsmark medan hon plockar fram en ytterligare följeslagare…

Skyddsängel i vitt

Med på färden har duon nämligen både vapen (i plast), riktiga bandanas – och en beskyddare i form av en 40 centimeter hög stormtrooper.

– Vi skyddar honom och han skyddar oss. När vi nu lämnat hemmaplan och tagit oss ner till Småland kan det behövas, säger Annie Seel.

Frågan är om stormtroopern, och en kartläsarpolaren i glänsande piratutstyrsel, räcker för att knuffa rallydrottningen Annie Seel ända högst upp på prispallen i årets upplaga av Midnattssolsrallyt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!