Milligan’s School köptes från USA efter treårssäsongen 2016. Han hade åter Ulf Eriksson i sulkyn och de trivs väldigt fint tillsammans. Bollnäskusken körde den amerikanske hingsten första gången 21 april 2018 i ett femåringslopp i Umeå. Debuten slutade med en fjärdeplats men det blev sedan tio pallplaceringar och över tre miljoner kronor inkört.

Den största segern kom i Sundsvall open trot på Bergsåker. I starten efter blev ekipaget tvåa i Mastersfinalen i Östersund. De båda loppen gav två miljoner kronor i prispengar.

I år har Milligan’s School vunnit Jämtlands stora pris och varit trea i Åby stora pris.

”Mille” har varit fantastisk bra hela året. Det har varit lite stolpe ut i några av de största loppen men vi är helnöjda med resultatet. Hästen är grymt stark och trivs bäst på längre distanser och det var starkt att vinna på kort distans i dag, segertiden 1.10,9 var ju dessutom riktigt bra, berömde Melander.

Ulf Eriksson körde till spets efter 600 meter. På sista långsidan fick ekipaget hård press av Elian Web och Jorma Kontio.

Det gick ruskigt fort när Kontio kom upp och i början av upploppet var jag inte alls säker på om vi skulle vinna. Men hästen har en jätteskön inställning och kort före mål gick han ifrån lite igen. Det är förstås väldigt trevligt att få möjligheten att köra en sån här topphäst, sade Eriksson.

Stefan Melander vill gärna se Milligan’s School på Vincennes i vinter. Och helst i Prix d’Amerique i slutet av januari nästa år.

”Mille” var ju med i Mastersfinalen på i Paris i september och blev sexa. Han gick bra men det gick oerhört fort sista 600 och det var svårt att ta något. Dessutom var inte förberedelserna helt perfekta. Men han gillade i alla fall banan och jag bestämmer mig efter guldfinalen på Solvalla om två veckor.

Melander och Lundström tog en V75-dubbel sedan Digital Summit vunnit klass II. Även han är klar för final på Solvalla.

I sulkyn Örjan Kihlström som kunde köra till ledningen redan 500 meter från mål. Treåringen vann väldigt enkelt på 1.12,0 över kort distans.

Digital Summit är en jättefin häst. Han har varit med i många årgångslopp i år och fått hårdhet. Men jag tror han blir betydligt bättre nästa år, som fyraåring.

TT: Blir det någon ny häst från USA inför nästa säsong?

Jag hade tänkt köpa en riktigt fin treåring i höst men det finns ingen som jag gillar. Brorsonen Marcus har visserligen tre topphästar, Greenshoe, Giampanzee och Green Manalishi, men dom går ju inte att köpa.