Milliondollarrhyme tog ny skalp

Milliondollarrhyme är på väg att bli den internationella stjärna som Fredrik B Larsson saknat i stallet under några år.

På lördagen imponerade femåringen stort igen när han plockade hem silverdivisionsfinalen på Solvalla.

Förstapriset var 300 000 kronor och segertiden fina 1.11,6 över två varv på en regnig bana.

28 september 2019 21:52

I sulkyn satt Ulf Ohlsson som fick chansen i stället för avstängde Fredrik Larsson.

Det är en häst för de internationella loppen och det är alltid lika läckert att köra de här topphästarna, sade Ohlsson.

Milliondollarryhme togs lugnt från start och placerades som trea i andraspår. Tempot var högt men 800 meter från mål tvingades Ohlsson styra på i tredjespår med favoriten.

Fredrik sade åt mig att tredjespår inte var något problem under slutvarvet. Det kändes bra hela tiden och jag körde aldrig för fullt förrän inne på upploppet. Han avgjorde utan problem och det var en mysig känsla att köra hästen, sade Ohlsson.

"Inga problem"

Milliondollarrhyme har tidigare i år varit femma i Elitloppet och i Årjängs stora sprinterlopp samt fyra i Norrbottens stora pris. Dessutom mycket stark tvåa i Jubileumspokalen bakom Who’s Who.

Att han skulle vinna en silverfinal var därför ingen sensation.

Det var inga problem alls, sade en mycket glad Fredrik Larsson.
Jag litade på både kusk och häst. Jag har nog aldrig känt mig så trygg. Hästen värmde fint och hade tränat bra och skulle han bara få ett vettigt lopp skulle de andra få det svårt. Han har ju skaffat sig en sådan hårdhet i år. Vi får se om det bli ännu något lopp i år, kanske SM om två veckor.

Fredrik Larsson har tidigare tränat topphästen och elitloppstvåan Giant Sperman.

På Solvalla avgjordes två uttagningslopp till Europaderbyt, Grand Prix de l’UET med finländska segrare. Finalen går på Vermo-banan i Helsingfors om två veckor.

Satt lugnt i sulkyn

I den första uttagningen vann Lewis Ale efter ledning från start till mål. I sulkyn satt Mika Forss som är på väg att flytta till Sverige. Den finländske toppkusken kunde sitta lugn i sulkyn bakom fyraårige Lewis Ale.

Hästen börjar bli i bra form nu. Han kom i gång sent i år på grund av en skada men nu blir han bara bättre, sade tränaren Tuomas Korvenoja.

I den andra uttagningen vann finländske derbyvinnaren Graceful Swamp efter ledning från start till mål. Det var 29:e segern i 35:e starten för den nya stjärnan. I sulkyn: Ari Moilanen.

Efter 35 år som tränare har jag fått fram den här stjärnan, helt otroligt. Jag köpte Graceful Swamp för 2 000 euro och nu har han sprungit in över fyra miljoner kronor. Det är väldigt stort att komma hit till Solvalla och vinna. Nu ser jag verkligen fram emot finalen hemma i Finland, sade tränaren och ägaren Erkki-Pekka Mäkinen.

Svenska fyraåringar brukar ta för sig bra i Europaderbyt men kommer i år med en klen laguppställning i finalen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Stig Lindmark/TT