Milton: "En jättebra lösning"

Mikael Rinaldo är Vimmerby IF:s nye tränare efter Jonas Karlssons avhopp. Ett val som rutinerade VIF-spelare Nathalie Milton är nöjd över. "Det kändes logiskt", säger hon.

23 augusti 2019 10:59

Det har varit ett jobbigt år för Vimmerby IF. Jumbon i division ett har inte många livlinor kvar och i veckan kom beslutet att Jonas Karlsson hoppade av uppdraget som huvudtränare.

I går kväll blev det klart att förre assisterande tränaren Mikael Rinaldo tar över huvudansvaret.

– Det är en jättebra lösning. "Micke" har varit med hela tiden, så det kändes logiskt. När Jonas sa upp sig såg jag ingen annan möjlighet än att det skulle bli han, säger Nathalie Milton.

Ett namn det spekulerades kring ganska mycket som potentiell ersättare till Jonas var förre tränaren Håkan Ericsson. Var han aktuell?

– Håkan finns ju alltid. Men vi försöker gå framåt nu. Det hade varit att ta något steg bakåt att ta tillbaka Håkan, menar Milton.

Utöver Mikael Rinaldo står det även klart att Stefan Bragsjö och gamle Hultsfreds FK-tränaren Niklas Föghner kommer kliva in i ledarstaben. De kommer fungera som resurser för både Rinaldo och spelarna berättar Milton.

– Jag känner Föghner sen innan och det finns ingen människa som är så positiv som honom. Han är ju dessutom sjukgymnast. "Bragge" kommer också bli jätteviktig då vi får in nya ögon och tankar.

Redan under gårdagens första träning med nya ledarstaben märktes en stor förändring i känslan kring hela truppen.

– Det var en nytändning för tjejerna. Nu kommer det in människor som ser spelarna med nya ögon och kommer ge alla en ny chans. Allt börjar om från noll helt enkelt.

Vad tror du Mikael Rinaldo kan bidra med som huvudtränare?

– "Micke" har tänkt att vi ska rulla boll på backen och gå tillbaka till grunderna. Vi ska spela så enkelt som möjligt och inte krångla till det.

I morgon stundar en minst sagt viktig match för Vimmerby när de ställs mot nästjumbon Valinge-Derome som ligger tre poäng över VIF.

– Ska vi klara nytt kontrakt är morgondagens match jätteviktig. Vi har inte vunnit en match sen jag vet inte när (12:e maj), men samtidigt är inte resultatet det viktigaste i morgon. Det kommer vara att ha roligt igen och göra det som ett lag.

Vad tror du fäller avgörandet i morgon där så mycket står på spel?

– Det lag som springer mest i morgon kommer vinna. Förhoppningsvis är det vi.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Karl Edgren