Chimaev fortsätter vinna – slog världstvåan

Khamzat Chimaev fortsätter att vara oslagbar i UFC. Under natten tog svensken sin elfte raka seger när han besegrade Gilbert Burns, 35, rankad tvåa i världen i weltervikt, efter en blodig fajt på en gala i Jacksonville.

Khamzat Chimaev med armarna i skyn efter att ha tagit sin elfte raka seger.

Khamzat Chimaev med armarna i skyn efter att ha tagit sin elfte raka seger.

Foto: James Gilbert

MMA2022-04-10 06:55

Chimaev inledde aggressivt och fick snabbt ner Burns på mattan, och mot slutet av den första ronden började brasilianaren blöda efter att ha tagit emot flera hårda slag.

Burns skulle dock visa sig bli svenskens svåraste uppgift hittills i karriären. Världstvåan fick in fler slag än vad Chimaev tidigare tagit emot och när matchen var över hade även Chimaev ett jack i ansiktet. Segern blev dock aldrig hotad för svensken som vann på enhälligt domslut (29–28, 29–28, 29–28).

– Jag är lycklig, jag har längtat efter det här länge, sade Chimaev efter matchen, enligt Expressen.

I och med segern kommer Chimaevs jakt på en titelchans mot Kamaru Usman från Nigeria, som inte förlorat en match på nio år, allt närmare.

Vid sidan om hyllningarna efter nattens fajt fick den svenske UFC-stjärnan även kritik riktat mot sig, återigen för hans nära band till Ramzan Kadyrov, den Moskvatrogna presidenten i delrepubliken Tjetjenien.

Detta efter att Chimaev, timmar före matchstart, lagt upp en bild på Instagram från ett videosamtal med den tjetjenske ledaren som önskade honom lycka till.

Ramzan Kadyrov, som stöder den ryska invasionen i Ukraina, har anklagats för allvarliga människorättskränkningar som förföljelse av homosexuella till mord och tortyr av meningsmotståndare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!