Smajic flögs med ambulansflyg – skräckskadan tillbaka

I höstas drabbades Irman Smajic av en mystisk infektion i benet som höll honom borta från kampsporten och all annan aktivitet ett bra tag. Nu har infektionen kommit tillbaka.

Irman Smajic har drabbats av en infektion i benet ännu en gång.

Irman Smajic har drabbats av en infektion i benet ännu en gång.

Foto: David Eidhammer/Privat

MMA2021-01-23 15:30

Irman Smajic åkte till Sälen för en liten skidsemester med familjen i måndags. På kvällen kände han sig dålig och fick feberfrossa.

– Jag gick och lade mig och tänkte att det säkert skulle gå över, men det fortsatte nästa dag. Eftersom vi bara skulle vara där till onsdagen bet jag ihop och tog febernedsättande. Men på onsdagsmorgonen fick jag ont i benet och tänkte bara nej, inte igen, berättar Irman som åkte till akuten i Sälen.

– Där kördes jag vidare till Mora där jag blev inlagd och testad för allt möjligt. Jag hade fruktansvärt höga infektionsvärden och på bara fyra timmar hade svullnaden i benet spridit sig upp till ljumsken. Då flögs jag med ambulans till Linköping.

undefined
Irman Smajic ligger inlagd på sjukhuset med en infektion i ena benet.

Sent på fredagskvällen, när Sporten pratade med Irman, var han inlagd på Västerviks sjukhus.

– De har testat olika penicillin för att försöka få stopp på infektionen. Benet är rött och svullet och jag har ont.

Är det samma ben som tidigare?

– Ja, det är exakt samma grej förutom att det inte är några sår den här gången. I Mora pratade de om överansträngning eller att jag haft något inkapslat från förra gången som klämts sönder i pjäxorna. Jag vill bara veta vad det är. Jag mår piss, säger MMA-proffset som räknar med att stanna kvar på sjukhuset ett tag.

– Ja, åtminstone över helgen, sen får vi se hur det går med infektionen och benet. Det är så himla tråkigt för jag hade bokat in en match den 6 mars, men den blir definitivt inte av nu.

På fyra timmar spred sig svullnaden från nedre benet upp till ljumsken.
På fyra timmar spred sig svullnaden från nedre benet upp till ljumsken.
Karta: Västerviks sjukhus
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!