Svenske UFC-stjärnan segrade i comebacken

Khamzat Chimaev var tillbaka efter ett års frånvaro – och slog till direkt. Den svenske UFC-fajtern behövde bara tre minuter för att sänka kinesiska Li Jingliang. –Jag är kungen här. Jag dödar alla, säger han i Viaplays sändning.

Khamzat Chimaev. Arkivbild.

Khamzat Chimaev. Arkivbild.

Foto: JEFF BOTTARI/AFP/TT

MMA2021-10-30 11:56

Khamzat Chimaev blev under förra året namnet på alla UFC-entusiasters läppar. Den svenske fajtern tog tre segrar på bara 66 dagar och seglade upp som en ny stjärna på idrottshimlen.

Men som man brukar säga: Upp som en sol, ner som en pannkaka. I Chimaevs fall var det covid-19 som satte stopp för stormatchen mot Leon Edwards. Chimaev lades in på sjukhus och har sedan dess haft stora bekymmer med att komma tillbaka.

"Missa inte mina matcher"

Under lördagens UFC-gala i Abu Dhabi var det dags för comeback för svensken som ställdes mot Li Jingliang.

Chimaev kom ut frustande och kopplade omedelbart ett järngrepp på kinesen. 27-åringen såg helt oberörd ut när han lyfte i väg sin motståndare – samtidigt som han konverserade med UFC-chefen Dana White.

– Jag ville prata med Dana White, men han verkade hålla på med sin telefon. Dana, missa inte mina matcher för det händer något hela tiden, säger Chimaev i segerintervjun.

Hyllas av UFC-världen

Matchen var över efter drygt tre minuter och mellanviktaren kunde därmed säkra fjärde raka segern i UFC-karriären och den tionde totalt som proffs.

– Jag är ute efter er alla. Jag är här för att stanna och kommer att döda alla. Tror ni på mig nu? Jag sade ju att jag skulle döda den här killen.

UFC-kollegorna var inte sena med att hylla svensken.

”Chimaevs fajter är alltid en dominerande uppvisning och den här gången fick han det att se enkelt ut”, skriver Dominick Cruz, tidigare UFC-mästare i bantamvikt, på Twitter.

Tidigare tungviktsmästaren Daniel Cormier:

"Jösses, jag kan inte förstå att Khamzat nollat tre personer i UFC!".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!