Modigs besked om framtiden

Från Vimmerby till allsvenska Oskarshamn. Det steget tog Markus Modigs inför säsongen. Och nu blir han kvar i IKO: "Jag har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt", säger Modigs.

Förre VH-spelaren Markus Modigs har klart med en förlängning med allsvenska IK Oskarshamn.

Förre VH-spelaren Markus Modigs har klart med en förlängning med allsvenska IK Oskarshamn.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-01-22 12:37

I Vimmerby var han firad poängkung. Förra säsongen öste han och Jesper Kokkonen in poäng för "Tigrarna". Nu spelar båda i HockeyAllsvenskan – och har gjort det bra. Nu är det också klart att Modigs fortsätter spela för serieledande IKO i minst två år till.

– Ja, det är klart nu. Oskarshamn tog kontakt med min agent för ett tag sedan och ja... det var inte så mycket att tveka på. Jag trivs väldigt, väldigt bra här och har fått en hyfsat bra deal också. Och det är såklart skönt att veta att jag ska vara kvar i Oskarshamn i två år till. Jag är lättad och det är en trygghet, säger Modigs till vår tidning strax efter att tisdagsträningen var över.

Vad tycker du om din säsong hittills?

– Det har fungerat bra. Det har varit kul och lärorikt och det känns bra att få ta kliv som hockeyspelare. Jag har jobbat hårt för att komma hit.

Markus Modigs står bokförd för 15 poäng (5+10) så här långt.

– Poängskörden kanske inte är så mycket att skryta över, men det är inte så intressant. Jag skiter i om jag gör poäng, bara laget fortsätter att vinna.

Och vinna har Oskarshamn gjort, mycket dessutom. IKO toppar Hockeyallsvenskan på 81 poäng – och har 14 poäng ner till tredjeplacerade Västerås och fjärdeplacerade Karlskoga. Att bli etta eller tvåa (AIK just nu) innebär kval till SHL.

– Vi har ett bra försprång. Vi siktar på att vinna serien.

Varför har det gått så bra för er?

– Vi är ruskigt konsekventa i vårt spel och vi vet vad som förväntas av oss. Alla har dessutom köpt sina roller. Vi har också ett grymt driv i gruppen.

Känns det som en press att leda serien, eller är det enbart inspirerande?

– Bara inspirerande. Det hade kanske varit annorlunda om vi hetat AIK eller Leksand. Där är det mer press på spelarna. Vi har bara fokus på våra prestationer. Det är fullt gas som gäller och vi är väldigt motiverade.

För IKO väntar närmast Almtuna hemma och sedan seriefinal mot AIK på fredag. Markus Modigs kommer spela de matcherna med vetskapen och tryggheten att ett nytt tvåårskontrakt är klart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!