Markus Modigs lämnade Vimmerby Hockey inför den här säsongen som lagets näst bäste poängplockare, för spel i allsvenska IK Oskarshamn. Där har inte poängproduktionen varit siffermässigt lika stor hittills. I derbyt mot Västervik gjorde han säsongens första mål när IKO vann med 4-2.

– Det känns jäkligt skönt att första baljan kom. Det var en otrolig lättnad för egen del. Speciellt roligt i en sådan match också, där det är lite känslor. För mig är idrott passion och känslor, och det blir lite extra i en sådan match, säger Markus Modigs.

Han har väntat på det första målet i serien.

– Jag har spelat en bättre ishockey än vad mina stats visar. Det är en lite annan hockey, och en process att lära sig att spela efter hur de vill spela här. Men det känns som jag har förtjänat mitt förtroende nu, och de vet vad jag klarar av, säger Markus Modigs, som öppnat säsongen med sju poäng (1+6) på 15 matcher.

Modigs gjorde 4-1-målet mot VIK med knappt sju minuter kvar av matchen.

– Västervik bjöd till ganska bra, och de försökte störa oss så gott de kunde. Men jag tyckte att vi hade ganska bra kontroll på matchen. Och dessutom är vi i ett litet flow just nu, säger Modigs.

IK Oskarshamn är hockeyallsvenskans bästa lag just nu, och toppar tabellen före AIK. Nye tränaren Håkan Åhlund har satt sin prägel på laget.

– Vi vet om vad vi är bra på. Vi är inte så stressade. Gnuggar vi bara på så kommer det att lösa sig. Alla har köpt spelsystemet och sina roller. Vi är extremt nog med sådana bitar. Det tror jag är en stor del av framgången, sedan är det många som trivs och spelar bra hockey just nu. Det är bara att hoppas att det håller i sig. Det vore kul att vara med hela vägen, säger Markus Modigs.