Stort intresse att rösta i förtid

Den mobila vallokalen tycks ha blivit en framgång. Inte minst i Rosenfors, där många invånare uppskattar möjligheten att kunna förhandsrösta på hemmaplan.

Den mobila vallokalen har blivit väldigt uppskattad både i Mörlunda och i Rosenfors, konstaterar Torbjörn Rosenius och Göran Ehn.

Den mobila vallokalen har blivit väldigt uppskattad både i Mörlunda och i Rosenfors, konstaterar Torbjörn Rosenius och Göran Ehn.

Foto: Olof Carlson

Mörlunda/Rosenfors2018-08-24 13:00

Göran Ehn och Torbjörn Rosenius som bemannar vagnen kan berätta om en stadig, om än inte strid ström av besökare både i Mörlunda och i Rosenfors.

Redan första förmiddagen i Rosenfors hade man 17 besökare. Vilket var långt över förväntan.

– Det verkar som Rosenforsborna uppskattar den här möjligheten att kunna förhandsrösta på hemmaplan.

Rosenforsborna är numera inte särskilt bortskämda med samhällsservice på orten, postens gula brevlåda är det närmaste man kommer, så det är inte så förvånande att många tar vara på chansen.

Första förmiddagen i Mörlunda fick man ihop dussinet fullt av röstande i släpvagnen som lånats av räddningstjänsten för att bli vallokal på hjul.

En annan nyhet vid årets val är att röstmottagarna kan göra hembesök hos den som inte kan ta sig till någon vallokal.

– Det är bara att ringa och boka en tid, säger Anne Persson som ingår i valadministrationen. Då åker vi ut och tar med oss allt som finns i vallokalen, skärm, valsedlar och allt.

Redan nu är det några som hört av sig och vill ha hembesök.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!