Ser en allt bättre uppslutning på träningspassen

Det går sakta men säkert mot en återgång till det mer normala. Allt fler är igång och tränar med Friskis&Svettis i Vimmerby. "Vi har vissa rutiner kvar", säger Ida Blom som är verksamhetsansvarig.

Friskis&Svettis verksamhet börjar återgå till det normala efter en tuff tid under pandemin.

Friskis&Svettis verksamhet börjar återgå till det normala efter en tuff tid under pandemin.

Foto: Magnus Strömsten

Motion & hälsa2022-03-21 17:00

Förra våren gjorde sporten ett nedslag på en träning med Friskis&Svettis i Vimmerby. Då tillät inte restriktionerna träning inomhus så vi fick följa ett tappert gäng som kämpade på utomhus en regnig kväll på AL-skolans gårdsplan. Numera sker träningen i skolans idrottshall, men allt är ändå inte som innan pandemin.

– Vi har valt att behålla vissa rutiner än med max 50 deltagare på gruppträningar och högst 25 när vi använder redskap. Sedan har vi sett till att deltagarna kan gå in och ut ur separata entréer, säger Ida Blom.

Hon tycker även att uppslutningen börjar återgå till det normala.

– Det går sakta men säkert, men många trogna motionärer och en hel del nya kommer. Andra fortsätter eller kompletterar med våra digitala pass som erbjuds på riksplan. Det viktigaste är ändå att folk vill röra på sig.

När vi besöker träningen är det ett jympapass som Ida Blom leder.

– Det är en medelintensiv träning där vi bara använder kroppen som redskap. Det finns en rad andra alternativ som passar olika nivåer och vi har två pass fem kvällar i veckan.

En av deltagarna var Emma Brännabo.

– Jag gillar att alternera mellan olika pass för att få en allsidig träning. Något jag gillar med upplägget på Friskis är att de kör en ordentlig uppvärmning innan och stretching efter passen. Dessutom har de utbildade ledare som engagerar och det är väldigt prestigelöst så vem som helst kan vara med, säger hon.

Ida Blom är verksamhetsansvarig på Friskis&Svettis i Vimmerby och leder jympapass.
Ida Blom är verksamhetsansvarig på Friskis&Svettis i Vimmerby och leder jympapass.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!