Lämnar höstrusket för träning på varmare breddgrader

Portugal – nästa. Just det. Det är dit kompisarna Pernilla Fröberg och Petronella Grindestam Ek reser för nästa träningstripp. "Det ska bli hur kul som helst och vi har 60 olika träningspass att välja på den här veckan", säger Pernilla Fröberg.

Pernilla Fröberg och Petronella Grindestam Ek har fastnat för träning. Höstlovet ägnas åt en tripp till Portugal för en veckas intensiv träning.

Pernilla Fröberg och Petronella Grindestam Ek har fastnat för träning. Höstlovet ägnas åt en tripp till Portugal för en veckas intensiv träning.

Foto: Magnus Strömsten

Motion & hälsa2022-10-29 13:00

Träning, träning, träning. Och så lite avkoppling, med god mat och dryck. Det hör till, såklart.

Jobbarkompisarna och lärarna Pernilla & Petronella har fått smak för det här med att träna tillsammans – och allt vad det innebär av välbefinnande. Så, varför inte göra det i Portugal, på Algarvekusten, i solen och med havet och bergen som närmaste följeslagare.

Under lördagen lyfte planet från Göteborg, med destination Faro. Framför dem ligger en intensiv träningsvecka med många spännande pass, i olika former.

– Vi siktar på att göra mellan tre-fyra träningspass varje dag, säger Pernilla Fröberg, dagen innan avresan.

För den otränade låter det här kanske som något av "Mission Impossible". Inte för duon från Vimmerby. De är vana vid träning.Vid hård träning.

– De flesta passen är runt 45–50 minuter. Och tar du ett morgonpass, ett något senare och sen ett kvällspass, så funkar det.

undefined
Vintersport är också en favorit. Pernilla och Petronella har åkt Vasaloppet.

Frågan är vad som lockar dem. Vad som är drivkraften?

– Allt började med att vi ville göra klassikern. Och sen har det bara fortsatt.

Sagt och gjort. Check på Vasaloppet i skidor. Check på Lidingöloppet. Check på Vansbrosimningen och check på Vätternrundan i cykling. Rubbet.

– Det har blivit som något sorts av gift. Du vill träna och mår bra av det.

I Portugal får de en bredd av valmöjligheter, och också långt ifrån höstrusket i Sverige.

– Jag är sugen på padel, på att lära mig rätt löpteknik, på yoga och på att cykla i bergen. Det finns så mycket kul att välja mellan, säger Pernilla Fröberg närmast lyriskt inför vad som väntar och vad som komma skall.

undefined
Ett gäng träningsglada damer samlade vid en tidigare träningsresa.

De är inga noviser på området. Långt ifrån. Träningsviljan och reslusten tog dem till södra Italien för något år sedan. Då med en annan researrangör och med ett delvis annat koncept. Något smalare, med mindre utbud. Nu får de en rikare och mustigare meny att frossa i.

Pernilla och Petronella älskar att träna och hålla igång. Vet betydelsen av det och vad det ger.

Hur mycket tränar ni en normal vecka?

– Tja, det brukar nog bli fyra pass, med cykling, padel och löpning, säger Pernilla.

Vad passar då bättre än att få sitt lystmäte tillgodosett i en veckas koncentrat i Portugal.

– Det ska bli roligt och jag ser fram mot det där med löpningen i bergen, men det vet i sjutton om vi springer tillbaka också. Det skulle bli 2,3 mil. Jag tror vi struntar i det, haha.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!