BILDEXTRA: Bengtssons dubbla heatsegrar blev guld värda

Det bjöds på dramatik när SM-finalerna i motocross avgjordes i Gnagaredalen. Allra mest i MX2 där Ken Bengtsson via två heatsegrar lade beslag på guldet.

Ken Bengtsson från Getinge MK vann båda heaten i MX2 och lade även beslag på totalsegern i SM-klassen,

Motocross2021-09-11 21:00

Inför den sista deltävlingen var Ken Bengtsson från Getinge MK trea och tio poäng efter ledande Albin Gerhardsson i MX2-klassen. Genom att vinna lördagens första heat skaffade han sig ett guldläge som han förvaltade väl genom att ta hem det andra heatet också i tämligen överlägsen stil.

undefined
Ken Bengtsson överst på prispallen i MX2. Albin Gerhardsson kom tvåa och Leopold Ambjörnsson trea.

En märkbart nöjd Bengtsson fick därmed kliva upp överst på prispallen och ta emot såväl pokal, plakett, medalj och lagerkrans.

– Det kändes riktigt bra idag. När jag visste att vinst i sista heatet skulle räcka för guld satsade jag stenhårt på det, sa Ken Bengtsson som var nöjd med banan och tackade alla i teamet som hjälpt honom till framgången.

I MX1 var Anton Gole från Tibro MK redan klar som slutsegrare i SM inför den sista deltävlingen. Dessvärre fick han inte visa vad han gick för i Vimmerby efter att en vurpa tidigt i första heatet för dagen tvingade honom att bryta.

undefined
VM-föraren Alvin Östlund från Woxnadalens MK vann båda heaten i MX1 i Gnagaredalen.

Det blev istället Alvin Östlund från Woxnadalens MK som briljerade under dagen med två heatsegrar och därmed säkrade han även SM-silvret.

I MX-women var Sara Andersen från Danmark dominant. Hon ledde SM-serien totalt inför tävlingen och visade med två heatsegrar i Vimmerby att hon är en värdig mästare. Hemmahoppet Josefin Berglund, Vimmerby MS, kom tia och tolva i sina två heat.

undefined
Sara Andersen från Danmark vann andra heatet för MX Woman före Sandra Karlsson och Malou Jakobsen.

I U17-klassen körde Hugo Forsgren från SMK Värnamo bäst i den sista deltävlingen, men SM-guldet säkrades av Laban Alm från Uppsala MK.

undefined
Vimmerby MS fick ta in 600 åskådare på SM-tävlingen och biljetterna var slutsålda.