Dramatik efter guldet – VMS-stjärnan i otäck krasch

Från glädjerus och SM-guld till krasch och brutna fingrar och skulderblad. Filip Bengtsson väntar nu på att opereras, men får inte göra det i Kalmar dit han skickades. "Det känns för jäkligt. Nu måste han förflyttas till Ystad av någon anledning", säger Oscar Blom.

Filip Bengtsson kraschade och har flera brott i handen.

Filip Bengtsson kraschade och har flera brott i handen.

Foto: Arkiv

Motocross2020-09-14 19:16

I lördags tog Vimmerbyföraren Filip Bengtsson sitt sjätte SM-guld i stor stil i motocross. 

I söndags morse var han i farten igen – i Vetlanda. Nu för att försöka skaffa sig ett ännu större grepp om guldet i enduro-SM. 

Strax innan han korsade mållinjen på första sträckan var olyckan framme. Oscar Blom, själv förare och även mekaniker åt Bengtsson, berättar:

– Jag vet inte exakt vad som hände, men det var bara 20 meter från mål. Troligen fick han ett kast, körde på en rot och in i ett träd. Det tog stopp totalt. 

Hur illa skadad är han?

– Han kördes till Eksjö lasarett först. Där konstaterades att vänsterhanden var riktigt dålig och att det var skador även i ena knäet och skulderbladet. Senare visade det sig att tre fingrar var av i handen, att det var ett brott på skulderbladet och en spricka i knäskålen. Det kan vara värre med knäet än så. Vi vet inte än. 

Den färske SM-guldmedaljören förflyttades till Kalmar sjukhus, men inte för så länge. 

Blom förklarar:

– Tanken var att han skulle opererats i handen i morse (måndag), men så blev det inte. Eftersom han är skriven i S:t Olof i Skåne, så ville sjukhuset i Ystad kolla honom först. Så på tisdag tvingas han åka dit för en koll. Det känns för jäkligt att de inte får göra det i Kalmar. Vår förhoppning att de snabbt tar beslut och att han sedan får opereras i Lund. Förmodligen är det viktigt att operationen görs så snabbt som möjligt. 

Hur är hans status nu?

– Han har jäkligt ont, men får förstås smärtstillande. 

Vi har sökt Filip Bengtsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!