Josefine Segerberg långt efter i Helsingborg

Under lördagen var det ytterligare en deltävling i motocrossens SM. I MX-Women ställde Vimmerbyföraren Josefine Berglund och såhär gick det.

Josefine Berglund Vimmerby MS

Motocross2021-08-07 15:12

Välabanan i Helsingborg var skådeplatsen för motocross-SM denna helg. Tidigt under lördagsmorgonen startade damerna med en fri träning där Josefine placerade sig nia nästan tio sekunder efter den som var snabbast. När det sedan övergick till tidsträning blev det inte bättre utan hon slutade 26:a.

Tävlingen innebar två heat där man kör 20 minuter plus två varv. Där placerade sig Berglund 23:a och hon var en av många som blev varvad. Lynn Valk körandes för Nederländerna vann.

Under det andra heatet efter lunch blev det en förbättring. Det slutade på en 21:a plats och Lynn Valk vann igen.