Ordföranden om SM-finalen: "Hade gjort en brakförlust"

Det blir ingen SM-final i motocross i Vimmerby till hösten. Vimmerby MS har tvingats ställa in tävlingen, bara veckor efter att Semesterracet ställts in. "Det fanns ett väldigt stort intresse för SM-finalen", suckar VMS-ordföranden Roger Karlsson.

SM-finalen i motocross blir inte av det här året.

SM-finalen i motocross blir inte av det här året.

Foto: Roelof Stroetinga

Motocross2020-07-02 19:00

Det har varit ett tungt 2020 för Vimmerby MS. Först fick man ställa in sitt stora flaggskepp Semesterracet – och nu kommer nästa smäll. Den planerade SM-finalen i motocross, som skulle ha körts i Vimmerby den 12 september, ställs också in.

– Det är tufft, speciellt eftersom Vimmerby inte arrangerat en SM-final i motocross på många år. Vi var sugna på att arrangera det i år, säger Vimmerby MS-ordföranden Roger Karlsson.

Tävlingen ställs in på grund av de rådande restriktionerna som finns i Sverige med anledning av coronapandemin.

– Vi ser ingen möjlighet att genomföra det. Vi hade gjort en brakförlust om vi hade arrangerat tävlingen utan publik, säger Karlsson.

Hur långt fram i planeringen hade ni kommit?

– Det började diskuteras redan i januari egentligen och sedan hade vi ett första möte i februari. Vi följde bland annat Helsingborg (som skulle ha arrangerat en SM-tävling innan finalen) och de jobbade jättehårt men tvingades till sist att ställa in. Det är synd, för det fanns ett väldigt stort intresse för SM-finalen här i Vimmerby och det var många som hörde av sig och ville hjälpa till.

undefined
Roger Karlsson, ordförande i Vimmerby MS.

Karlsson och VMS vet ännu inte om de kommer få arrangera SM-finalen nästa år istället.

– Allt hänger på hur det ser ut nästa år. Men får vi frågan så skulle jag tro att vi är redo, säger han.

Rent ekonomiskt har det här året givetvis varit väldigt annorlunda för föreningen.

– Vi hade tänkt bygga en serviceanläggning med toaletter och duschar och hade satt undan pengar. Vi kommer att klara oss tack vare kapitalet vi byggt upp och vi har heller aldrig behövt låna pengar. Men det är klart att det är tufft när vi inte får intäkter från tävlingarna, som förstås är vår viktigaste och största inkomstkälla. Det blir ett stort minus, men det är ingen ko på isen.

Den 29 augusti skulle klubben ha arrangerat rallytävlingen Emiltrofén – men även den har ställts in. Istället hoppas man nu kunna genomföra en folkracetävling i början av oktober.

– Vi ska försöka få till en extra dag där. Samtidigt är det väldigt svårt eftersom det blir mörkt ganska tidigt i oktober. Det kan även vara en regnig och mulen dag, vilket försvårar ytterligare. Inget är beslutat kring den tävlingen än, så vi får avvakta och se vad som händer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!