Succéartad comeback för stjärnan – på väg mot SM-guld

Comeback i motocross-SM. Då har Filip Bengtsson imponerat stort. Vimmerby MS-föraren leder sin klass klart när det nu bara återstår tre deltävlingar.

Filip Bengtsson flyger fram i årets motocross-SM.

Filip Bengtsson flyger fram i årets motocross-SM.

Foto: Peter Jigerstrom

Motocross2023-07-03 17:00

Filip Bengtsson har de senaste åren lagt mestadels av sitt fokus på enduro – och gjort det strålande där.

Tidigare var det motocross som var hans "grej". Vimmerby MS-föraren har dock inte varit med och tävlat i motocross-SM sedan säsongen 2020. Fram tills nu.

Bengtsson har gjort comeback och har öppnat MXSM, som det kallas, på ett strålande sätt. Han har vunnit 13 av 14 heat och leder sin klass MX2 på 343 poäng. Tvåan Tim edberg har 272.

I söndags kördes säsongens sjunde deltävling, i Västerås. Då slog Bengtsson till med dubbla heatvinster.

"Riktigt fin bana på morgonen, sen öppnade sig himmeln och det blev riktigt blött resten av dagen... Två bra starter i båda finalerna och lyckades snabbt ta mig upp i ledning och kunde vinna båda heaten. Riktigt bra känsla på hojen, även på detta underlaget. Första ”halvan” av MXSM är nu avklarat och för min del har det varit en grym start med 13/14 heatvinster. Körglädjen har verkligen varit på topp tack vare en grym hoj, ett grymt team och bra folk runtomkring", skriver Bengtsson på sin Facebook-sida.

Det återstår bara tre deltävlingar av säsongens MXSM.

I Västerås fanns ytterligare en lokal förare med. Det var Målilla MK:s Anton Nilsson, som kör i klassen MX1. För hans del blev det 25:e plats. Nilsson ligger på 44:e plats i totalen, med tre poäng. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!