Calle Bjerkert bröt tredje etappen

Calle Bjerkert fick bryta under Dakarrallyts tredje dag. Han fick transporteras med helikopter tillbaka till bivacken. Senare under dagen kom nya uppgifter om läget och Bjerkert ska enligt teamet må bra.

Calle Bjerkert var inblandad i en olycka i Dakarrallyt.

Calle Bjerkert var inblandad i en olycka i Dakarrallyt.

Foto: ASO/V.Eleuterio

Motor2020-01-07 15:32

Den tredje dagen av Dakarrallyt kördes under tisdagen och Vimmerbykillen Calle Bjerkert kom till start som planerat. Men under etappen råkade Bjerkert ut för problem. Enligt de första uppgifterna på Calle Bjerkert Rally Raid Teams Facebooksida råkade han ut för en krasch efter att hans så kallade road book gått sönder. "Han fick sköta den för hand och råkade ut för en krasch och är stel i nacken och höften. Han är på väg tillbaka i helikopter.", skrev teamet på sin Facebook. 

Detta inlägg togs dock bort kort efter att det publicerades. 

Senare under dagen kom det nya uppgifter från teamets Facebook, där man skriver att Bjerkert fick bryta på grund av tekniska problem. "Vi jobbar på för fullt med att få Calle till startlinjen i morgon. Calle är okej!".

Vi har varit i kontakt med Calle Bjerkerts team. De skriver så här till oss i ett meddelande:
"Calle är här och vi jobbar hårt för en start i morgon. Calle har fått tekniska problem med hojen och därför flögs han tillbaka med helikopter. Calle är tillbaka i bivacken och är ok."

Vi fick dock varken ett ja eller nej på frågan om det var en krasch eller inte. 

Senare under tisdagen berättade Calle Bjerkerts team på sin Facebook att han är redo för omstart, med ett tidstillägg på 50 timmar. Dock hade de på tisdagen inte fått motorcykeln transporterad till bivacken än, och kommer kunna laga den först under onsdagen. 

"Omstart sker i övermorgon (läs torsdag)" skriver teamet på Facebook. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!