Flera lokala klassegrar i Falerumsbacken

I helgen var det full fart i Falerum – när Åtvidabergs MK arrangerade en sprinttävling för både rally- och folkracebilar. Fyra lokala förare fick kliva upp överst på prispallen.

Morgan Olsson, Vimmerby MS, vann sin klass i helgens rallysprint.

Motor2020-08-18 16:25

Lördagens rallysprint lockade drygt 90 deltagare. I Appendix K-klassen, för bilar mellan 1976 och 1990, var det Morgan Olsson från Vimmerby MS som vann med drygt två sekunders marginal. Han visade upp en imponerande jämnhet i sina tre åk uppför Falerumsbacken, där det bara skiljde 62 hundradelar mellan den snabbaste och långsammaste tiden.

I Grupp E var Jonas Berneros, Silverdalens MSK, den snabbaste C-föraren. I övrigt kan vi notera att Anders Malm, Ydre MK, kom tvåa i den andra Appendix K-klassen, för årsmodeller fram till 1975.

Rallysprinten i Falerum var den första deltävlingen i RS-serien i Östergötland den här annorlunda säsongen. På grund av coronaviruset blir det bara fyra tävlingar i år.

Över till folkrace.

Där var det framför allt MK Kinda och Ydre MK som skördade framgångar under söndagens tävling. I juniorklassen tog Henrik Köhler, MK Kinda, en tämligen överlägsen seger. Han var drygt sju sekunder före tvåan.

I den bakhjulsdrivna seniorklassen var Tobias Blomberg, Ydre MK, snabbast. Han vann före Thomas Karlsson från Vimmerby MS och klubbkompisen Henrik Andersson Nors.

Slut på medaljer? Nejdå. I den framhjulsdrivna seniorklassen blev det visserligen ingen seger, men både Patrik Pettersson och Vicktor Nordh från Ydre MK hamnade på pallen. Lördagens rallysegrare Jonas Berneros kom fyra.

I damklassen var det också två Ydre MK-förare i toppen. Erica Sundeborn kom tvåa och Nathalie Hallén kom trea.