Full fart på knatteskolan i motocross

Vimmerby MS har dragit igång knatteskolan i motocross för barnen i och runt Vimmerby. "Den yngsta som är med är fem år och den äldsta är 13 år", säger Josefine Berglund, som har hand om träningarna.

När Josefine Berglund inte kör motorcross själv så instruerar hon barnen på knatteskolan.

När Josefine Berglund inte kör motorcross själv så instruerar hon barnen på knatteskolan.

Foto: Privat

Motorcykelsport2020-05-21 20:00

17-åriga Vimmerbytjejen Josefine Berglund kände att intresset och engagemanget för motocross bland unga i trakten hade svalnat. Då bestämde hon sig för att skicka ut en intresseanmälan och kolla ifall det fanns barn som var intresserade av att träna.
– Det hade dött ut lite när det kommer till motocross och det var dags att ta tag i det. Till slut var det 22 föräldrar som anmälde sina barn, säger Josefine Berglund, som själv kör både motocross och enduro för Vimmerby MS.

Nu har hon hållit i fem raka söndagsträningar.
– Jag har även fått hjälp av Mattias Astbrant på sistone och det har funkat väldigt bra. Vi försöker att dela upp dem i grupper och köra tio åt gången. Som mest har vi varit tolv stycken i en grupp, säger Berglund.

Fokuset på träningarna ligger på teknik och balans, men också på att bara ha roligt.
– Ja, vi försöker få in lite gemenskap men också allmänna kunskaper om livet. Man behöver inte ha "värstinggrejerna" för att bli bra på motocross. På samma sätt behöver man inte vara störst, bäst och vackrast för att vara en bra människa, säger Berglund.

Ibland kan det dock bli svårt att hålla reda på alla barn.
– Den yngsta som är med är fem år och den äldsta är 13 år. Det kan bli så att man inte hinner prata klart innan de kör iväg och då får man säga till dem ordentligt. Jag tycker ändå att de sköter sig bra och snappar upp informationen på ett bra sätt, avslutar hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!