Åh, vilket speedwayparty!

Sugen på att mingla med speedwaystjärnor både från nu och då? I kväll arrangerar MX World Collection i Vimmerby sin stora dan-före-dan-fest. På plats finns, förutom många av de förare som ska köra Målillas GP-tävling i morgon, också den svenske ikonen Tony Rickardsson, men framför allt australiern Darcy Ward, som skadades svårt i en olycka förra året och i dag är rullstolsburen.

I kväll arrangerar MX World i Vimmerby stor fest. På plats finns många av både dagens och gårdagens stjärnor. Ägaren Magnus Frodig kan även visa upp en ny monter med massor av cyklar, priser och utrustning från Tony Rickardssons karriär. Foto: Micael Rundberg

I kväll arrangerar MX World i Vimmerby stor fest. På plats finns många av både dagens och gårdagens stjärnor. Ägaren Magnus Frodig kan även visa upp en ny monter med massor av cyklar, priser och utrustning från Tony Rickardssons karriär. Foto: Micael Rundberg

Foto:

Motorsport2016-08-12 09:00

För första gången sedan den fruktansvärda kraschen i Polen i fjol, som förlamade honom från midjan och nedåt, kommer speedwaystjärnan Darcy Ward att besöka en europeisk Grand Prix-tävling. Det sker i Målilla i morgon, lördag. Men redan i kväll finns han på plats på den stora GP-fest som Magnus Frodig, ägare av motorcykelmuseet MX World i Vimmerby, arrangerar där.

Darcy och Tony

På museet finns bland annat den motorcykel Darcy körde vid olyckstillfället, samt dräkt, hjälm och mycket annat i en egen monter.

– Darcy ville verkligen komma hit och se utställningen. Då passade det utmärkt att förlägga hans besök i samband med GP-tävlingen i Målilla. Det är hedrande - både att få förtroendet att ha hans saker här och att han besöker oss, säger Magnus Frodig, som även kan räkna in närvaron av en gammal mästare i kväll.

– Det senaste inköpet jag har gjort till museet är nio av Tony Rickardssons cyklar, samt mängder av hans priser och utrustning. Tony, en av svensk idrotts största genom tiderna, kommer också till festen, berättar Frodig.

Tony Rickardsson är även prisutdelare vid morgondagens GP-tävling.

Fest för Vimmerbyborna

Utöver Darcy, Tony samt de speedwayfans och Vimmerbybor som väljer att gå på festen, kommer också många av förarna i årets GP-serie, bland annat Greg Hancock, Tai Woffinden, Chris Holder, Maciej Janowski och Peter Ljung, finnas på plats för att umgås.

GP-seriens huvudsponsor, Monster, har också laddat upp rejält inför evenemanget på MX World.

– De kommer bland annat med sin stora Dakar-lastbil proppfull med teknik (storbilds-tv, ljudanläggning etc) och mycket annat, berättar Frodig, som är mån om att detta blir en fest i första hand för Vimmerbyborna.

– Intresset har varit stort och i restaurangen är det fullbokat, men vi kommer se till att alla som kommer hit också kommer in, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!